Noslēdzot 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas pirmās kārtas turnīru Moldovā, Latvijas U-17 jauniešu izlase otrdien ar rezultātu 3:0 (1:0) uzvarēja laukuma saimniekus.

Latvijas valstsvienības sākumsastāvā šoreiz tika veiktas divas izmaiņas, bet visas trīs turnīra spēles starta vienpadsmitniekā sāka seši futbolisti - Lenards Bērziņš, Rodžers Krasts, Aleksandrs Molotkovs, Marks Pačepko, Ādams Dreimanis un Marats Gaļajevs.

Spēles ievadā laba iespēja izcelties bija Gaļajevam, kura sitiens no vārtu priekšas lidoja tiem secen, bet vēlāk teicamu izdevību izgājienā pret vārtiem nerealizēja Pačepko. Savu mūsu komanda panāca pirmā puslaika kompensācijas laikā, kad Emīls Sprukts realizēja paša nopelnīto 11 metru soda sitienu un guva Latvijas izlases pirmos vārtus turnīrā.

Mača 53. minūtē Sprukts pēc veiksmīgām individuālajām darbībām vēlreiz izgāja pret vārtsargu un no asa leņķa dubultoja savas komandas pārsvaru. Spēles turpinājumā abas komandas apmainījās bīstamiem uzbrukumiem, bet 86. minūtē gala rezultātu panāca laukumā uz maiņu nākušais Jegors Poskrjobiševs, esot precīzs ar galvu no tuvas distances. Otrā puslaika kompensācijas laikā mājinieki izpelnījās divas sarkanās karītes.

Pirms tam trešdien pirmās kārtas mačos Latvijas izlase ar 0:3 zaudēja Polijai, kamēr Zviedrija ar 3:2 pārspēja Moldovu. Savukārt sestdien Latvijas komanda ar 0:2 piekāpās Zviedrijai, bet Polija ar 3:0 uzvarēja Moldovu.

Apakšgrupās kopvērtējumā Latvijas izlase ierindojās trešajā pozīcijā.

Elites kārtu sasniegs 13 apakšgrupu pirmo divu vietu ieguvēji, kā arī vēl piecas trešo pozīciju īpašnieces ar labākajiem rezultātiem pret savas grupas pirmajām divām komandām. Finālturnīrs nākamā gada maijā un jūnijā notiks Kiprā.

Galvenais treneris Jurģis Pučinsks sastāvā bija iekļāvis spēlētājus no deviņiem pašmāju klubiem, Skotijas, Itālijas, Anglijas, Vācijas un Beļģijas.

Iepriekšējā sasaukuma Latvijas U-17 izlase kvalificējās Elites kārtai, kur trīs mačos tika pie viena punkta. Šī vecuma Latvijas izlase Elites kārtā spēlējusi piecas reizes.