Otrdien Preiļos tika svinīgi atklāts jaunā seguma futbola laukums, kas nomainīts ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstu. Iepriekš tur jau bija LFF nodrošinātais laukums, kas tika ieklāts 2011. gadā, bet tagad Preiļu pilsētas iedzīvotājiem būs iespēja spēlēt uz jaunākas kvalitātes seguma.

Konkrētais futbola laukums ir izmēros 95x65 metri, tas atbilst reģionālās kategorijas stadiona prasībām. Tas nozīmē, ka šajā laukumā drīkst notik Latvijas futbola čempionāta 2. un 3. līgas spēles. Šogad Preiļu BJSS spēlēja "Dali Dali" 3. līgā.

Tāpat LFF nesenā pagātnē ar pašvaldības atbalstu palīdzēja Preiļu Sporta skolas stadionā ar dabīgo segumu ierīkot automātiskās laistīšanas sistēmu, kas ļauj labāk uzturēt laukuma kvalitāti.

"Vienmēr ir prieks redzēt jauno futbolistu sejas, kad tiek iemēģināts jauns un kvalitatīvs laukums. Futbola infrastruktūras uzlabošana un uzturēšana ir viens no mūsu uzdevumiem. Ticam, ka panākumu gūšanai ir svarīgi, lai bērniem būtu iespēja trenēties labas kvalitātes apstākļos visā Latvijā. Jo vairāk vietās Latvijā būs aktīvi futbola centri, jo lielāka iekšējā konkurence mūsu bērniem un jauniešiem būs, jo lielāka atlase visa līmeņu nacionālajām izlasēm," pauda LFF prezidents Vadims Ļašenko.

FOTO GALERIJA: