Otrajā 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmās kārtas spēlē Latvijas U-17 izlase sestdien Moldovā ar rezultātu 0:2 (0:0) piekāpās Zviedrijai.

Pēc turnīra pirmās spēles Latvijas izlases sākumsastāvā tika veiktas četras izmaiņas. Mača pirmajā puslaikā mūsu komandai izdevās parūpēties par pretinieku neitralizēšanu, jo neviens no pieciem zviedru sitieniem nelidoja Rodrigo Vītola sargāto vārtu rāmī. Latvijas izlase tikmēr atbildēja ar vienu Lenarda Bērziņa raidījumu pēc stūra sitiena, kas pretinieku vārtsargam problēmas nesagādāja.

Otrajā puslaikā abas komandas apmainījās nesekmīgiem raidījumiem, tomēr 72. minūtē savu izdevību sagaidīja Zviedrijas izlase, kad pēc soda sitiena ar galvu precīzi sita Nikolajs Stajkovs. Pēcāk sekoja vairāki Latvijas izlases uzbrukumi, kā arī Marka Pačepko, Emīla Sprukta un Roberta Kukuļa sitieni pa vārtiem, tomēr 81. minūtē pēc neveiksmīgas epizodes un bumbas rikošeta no Helvija Joksta mūsu komanda savos vārtos ielaida otro bumbu.

Pirms tam trešdien pirmās kārtas mačos Latvijas izlase ar 0:3 zaudēja Polijai, kamēr Zviedrija ar 3:2 pārspēja Moldovu. Noslēdzošā spēle mūsu jauniešiem pret Moldovu paredzēta otrdien.

Elites kārtu sasniegs 13 apakšgrupu pirmo divu vietu ieguvēji, kā arī vēl piecas trešo pozīciju īpašnieces ar labākajiem rezultātiem pret savas grupas pirmajām divām komandām. Finālturnīrs nākamā gada maijā un jūnijā notiks Kiprā.

Galvenais treneris Jurģis Pučinsks sastāvā iekļāvis spēlētājus no deviņiem pašmāju klubiem, Skotijas, Itālijas, Anglijas, Vācijas un Beļģijas.

Iepriekšējā sasaukuma Latvijas U-17 izlase kvalificējās Elites kārtai, kur trīs mačos tika pie viena punkta. Šī vecuma Latvijas izlase Elites kārtā spēlējusi piecas reizes.