Šodien pirms "Optibet" virslīgas spēles BFC "Daugavpils" - FK "Metta" mājinieku futbolistam Valerijam Afanasjevam tika pasniegta piemiņas zīme par Latvijas čempionāta rekorda sasniegšanu. Balvu 41 gadu vecajam futbolistam Latvijas Futbola federācijas vārdā pasniedza LFF Tiesnešu nodaļas vadītājs Vadims Direktorenko.

Daugavpils futbola audzēknis iepriekš Igoram Korabļovam piederējušo rekordu pārspēja šī gada 23. septembrī, kad nāca laukumā uz maiņu savas komandas 1:0 uzvarā pār SK "Super Nova Salaspils" komandu. Pussargam tā bija 484. spēle virslīgā. Tikko 41 gada jubileju nosvinējušais futbolists šosezon čempionātā piedalījies 27 spēlēs uz izcēlies ar trim vārtu guvumiem.

Savu pirmo spēli Latvijas čempionāta augstākajā līgā Valerijs aizvadīja tikai 22 gadu vecumā 2004. gadā, kad viņa pārstāvētais FC "Ditton" izbraukumā ar 1:5 zaudēja "Liepājas Metalurgam". Kopš tā laika viņš virslīgā guvis 27 vārtus. No 2002. līdz 2004. gadam viņš spēlēja 1. līgā.

Karjeras laikā Afanasjevs spēlējis tādos Daugavpils klubos, kā FC "Ditton", FC "Daugava" un "Dinaburg FC", bet laika posmā no 2011. līdz 2018. gadam viņš spēlēja FK "Liepājas metalurgs" un FK "Liepāja" rindās, pēc tam atgriežoties dzimtās pilsētas klubā. Futbola laukumos Afanasjevs izcēlās ar ātruma īpašībām, kā arī ar labu tālsitienu ar kreiso kāju. Karjeras laikā pussargs vienreiz triumfējis Latvijas virslīgā (2015. gadā ar FK "Liepāja") un vienreiz virs galvas cēlis Latvijas kausa trofeju (2017. gadā ar FK "Liepāja").