Latvijas Nacionālā sieviešu futbola izlase otrdien Andorā guva savu pirmo uzvaru UEFA Nāciju līgā. Izbraukumā mūsu komanda ar 4:0 apspēlēja andorietes. Trīs vārtus guva Karlīna Miksone. Pēc spēles savus komentārus par septembra nometni sniedza valstsvienības galvenais treneris Romāns Kvačovs.

"Vēlos pateikties meitenēm par pašatdevi un fantastisku spēli un, protams, vēl fantastiskāku rezultātu. Paldies arī visiem, kuri atbalstīja mūs, vērojot spēli pie TV ekrāniem. Beidzot esam aizvadījuši ne tikai kvalitatīvu spēli, bet noslēdzām to ar pozitīvu rezultātu.

Kopumā esmu apmierināts ar šo nometni – esam aizvadījuši divas kvalitatīvas spēles, ar kvalitatīvu saturu. Protams, liels prieks, ka esam guvuši arī ilgi gaidīto uzvaru. Esmu apmierināts arī ar pirmo spēli pret Maltu, kaut arī tās spēles rezultāts nebija pozitīvs. Pret Andoru izdevās parādīt ne tikai labu sniegumu, bet arī atgriezties ar mājās ar pozitīvu noskaņojumu.

Pēc UEFA Nāciju līgas pirmās kārtas bija iespēja noskatīties un izanalizēt Andoras spēli pret Moldovas izlasi. Nevarētu teikt, ka kāda no šīm komandām izskatītos stiprāka vai vājāka. Esam grupā, kurā visas komandas ir spēkos līdzvērtīgas, tāpēc katrā spēlē var notikt jebkas. Mēs noteikti nedrīkstam nenovērtēt savu pretinieku, un esmu pārliecināts, ka pretinieki arī ļoti nopietni gatavojas spēlēm pret mums.

Pēc spēles pret Maltu, kad domājām, kā taktiski izvietot spēlētājus, viena no opcijām bija Karlīna Miksone priekšgalā. Viņa ir ļoti universāla spēlētāja. Gūstot trīs fantastiskus vārtus, viņa pilnībā attaisnoja šo izvēli. Šī spēlētāja var ļoti labi spēlēt vairākās pozīcijās, ko viņa arī pierāda klubos un izlasē. Es gribētu norādīt, ka mums ir vairākas spēlētājas, kuras var labi spēlēt dažādās pozīcijās. To var redzēt arī spēles laikā - notiek spēlētāju rotācija laukumā.

Rit trešais gads, kopš vadu sieviešu izlasi. Visu šo gadu laikā treniņprocesā mēs modelējam dažādas taktiskās situācijas. Ir varianti, kuros spēlētājas pēc situācijas var pamainīties vietām – meitenes to dara ļoti labi. Ir situācijas, kurās viņas pašas spēles laikā mainās pozīcijām, bet ir konkrētas situācijas, kurās norādes nāk tieši no manis, jo ir principiāli to izpildīt tieši konkrētā brīdī. Šādā veidā mēs radām pretiniekam grūtības.

Pārtraukumā es atgādināju par mūsu spēles principiem, ka jāpieturas pie spēles plāna neatkarīgi no rezultāta pēc pirmā puslaika. Jāturpina spēlēt tā, kā to iesākām, nedrīkstam nosēsties. Jāturpina presingot, un ļoti disciplinēti spēlēt aizsardzībā un jāveido ātrās pārejas no aizsardzības uzbrukumā."