Otrdien Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) izpildkomiteja pieņēma lēmumu atcelt Krievijas jauniešu izlasēm aizliegumu piedalīties tās rīkotajās sacensībās un uzdeva UEFA administrācijai izstrādāt kārtību, kādā Krievijas U-17 izlases gan zēniem, gan meitenēm var atgriezties UEFA kvalifikācijas turnīros jau šajā sezonā. Vienlaikus UEFA atstāja spēkā diskvalifikācijas Krievijas nacionālajām izlasēm un klubiem.

Tāpat UEFA lēma, ka visām Krievijas jaunatnes izlasēm būtu jāspēlē zem neitrāla karoga, bez himnas atskaņošanas pirms spēlēs un ārpus Krievijas teritorijas. Savu lēmumu UEFA izpildkomiteja pamato ar to, ka Krievijas bērni neesot atbildīgi par pieaugušo kļūdainām darbībām.

Latvijas Futbola federācija (LFF) atkārtoti apstiprina, ka visu līmeņu Latvijas futbola izlases nespēlēs pret Krievijas komandām neatkarīgi no šādu spēļu norises vietas vai Krievijas sportistu pārstāvniecības formas. Tas ir pretrunā ar LFF stingro nostāju attiecībā pret Krievijas uzsākto karu Ukrainā, un šāda nostāja būs spēkā līdz karadarbības izbeigšanai Ukrainā.

LFF vēlreiz apliecina, ka ir un būs saliedēta ar Ukrainu un Ukrainas kolēģiem visos izrietošajos lēmumos. Tāpat LFF pilnībā respektē un ievēro Latvijas likumdošanā nostiprināto kārtību, kas attiecas uz šādu spēļu norisi vai šādu sporta komandu uzņemšanas ierobežojumiem Latvijas teritorijā.