Latvijas Futbola federācija (LFF) parakstījusi līgumu ar FS "Metta" par piepūšamās halles projektu bijušā "Energoautomātikas" stadiona teritorijā Rīgā, Rāmuļu ielā 8. Šī būs kārtējā piepūšamā futbola halle Latvijā, kas tapusi ar LFF atbalstu. Pirmā bija Rēzeknē, bet otra - Liepājā, norit darbs pie halles izveides Rīgā, Latvijas Nacionālā sporta centra Daugavas stadionā. 

Šajā hallē būs vidēja izmēra laukums - 78x63 metri. Rēzeknē tika izbūvēta halle mazajam futbola laukumam, savukārt Liepājā ir lielā izmēra laukuma halle.

Projekta ietvaros LFF nodrošinās piepūšamo halli, bet FS "Metta" jāsagatavo laukuma pamatne, ģērbtuves un inženierkomunikācijas sistēma. Projekta īstenošanas termiņš ir līdz 2025. gada martam.

2020. gada rudenī FS "Metta" vienojās ar "Energoautomātikas" stadiona īpašnieku par ilgtermiņa nomu ar nolūku atjaunot vēsturiski nozīmīgā stadiona slavu. Galvaspilsētas futbola akadēmija apņēmās labiekārtot stadiona teritoriju. Hallei un ģērbtuvju blokam klubs uzsāka būvprojektēšanu sadarbībā ar jau klubam labi pazīstamo arhitektu biroju "Substance", kas ir autors arī Elites futbola, izglītības un zinātnes centra projektam.


Lielā futbola laukuma piepūšamā halle Liepājā.

Kā ziņots iepriekš, 2022. gada sākumā tika atklāta mazā izmēra halle Rēzeknē, nākamgad plānota halles būvniecība "Daugavas" stadiona teritorijā Rīgā, bet kopumā LFF programma paredz realizēt septiņus slēgto futbola haļļu projektus dažādās Latvijas vietās. LFF partneris šīs programmas īstenošanā ir Slovēnijas uzņēmums "Duol" - Eiropas tirgus līderis piepūšamo kupola konstrukciju ražošanā un uzstādīšanā.

Titulfoto: FS "Metta"