Latvija ir starp pretendentēm uz Eiropas U-17/U-19 čempionāta finālturnīra organizēšanu puišiem kādā no trim tuvākajiem cikliem, un jau 26. septembrī ir gaidāms Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) lēmums par rīkošanas tiesību piešķiršanu. Pirmdien Latvijas Futbola federācijā (LFF) parakstīts memorands par turnīra uzņemšanu starp trim pilsētām – Rīgu, Jelgavu un Jūrmalu.

Memoranda parakstīšanā piedalījās LFF prezidents Vadims Ļašenko, Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis, Jelgavas valstspilsētas pašvaldības vicemērs Jurijs Strods un Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības izpilddirektors Edgars Stobovs.

Parakstītais memorands nostiprina pušu apņemšanos organizēt čempionātu visaugstākajā kvalitātē, nodrošinot visu nepieciešamo veiksmīgai turnīra norisei un UEFA prasību izpildīšanai.

Latvija ir starp pretendentēm uz finālturnīra rīkošanu 2025., 2026. vai 2027. gadā. Mačus plānots uzņemt "Skonto" stadionā, "LNK Sporta parkā", Zemgales Olimpiskā centra stadionā un Jūrmalas pilsētas stadionā "Sloka".

Eiropas čempionāta finālturnīrā U-17 vecuma grupā piedalās kontinenta 16 spēcīgākās izlases, kurās pulcētas Eiropas un pasaules futbola nākotnes lielākās zvaigznes. Šis kļūtu par lielāko un nozīmīgāko futbola turnīru, kura rīkošana uzticēta Latvijai.

LFF līdz šim ir bijusi laba sadarbība ar visām minētajām pašvaldībām, organizējot vietēja un starptautiska līmeņa sacensības. Pilsētās ir visa nepieciešamā infrastruktūra augsta līmeņa sporta pasākumu organizēšanai drošā un sakārtotā vidē, parūpējoties par to, lai finālturnīrs būtu lieliski svētki ne tikai tā dalībniekiem un faniem, bet arī plašākai sabiedrībai. 

"Eiropas U-17 čempionāta finālturnīra organizēšana mums kā mazai valstij būtu liels gods un patīkami izaicinošs nākamais pakāpiens nozīmīgu starptautisku pasākumu uzņemšanā. Esam savas spējas un kompetenci jau apliecinājuši vairākos telpu futbola turnīros, kas notikuši Rīgā – Eiropas U-19 čempionāta un UEFA Čempionu līgas finālturnīros, un tāpat ceram tikt izraudzīti par 2025. gada Eiropas telpu futbola čempionāta finālturnīra rīkotājiem. Savu varēšanu esam daudzkārt apliecinājuši arī nacionālo izlašu spēļu un kvalifikācijas sabraukumu organizēšanā," izceļ Vadims Ļašenko. "Eiropas U-17 čempionāta rīkošana būtu kā papildu faktors jau esošās futbola infrastruktūras tālākā uzlabošanā, jo šis mūsu zemē būtu patiesi apjomīgs un ievērības cienīgs notikums ar milzīgu iesaistīto skaitu. Paldies Rīgas, Jelgavas un Jūrmalas pilsētām par iesaistīšanos un par šīs lielās iespējas nozīmīguma apzināšanos."