Trešdien notikušajos "Atbildīgas spēles" Latvijas kausa izcīņas pusfināla mačos pie ceļazīmes uz lielo finālu tika galvaspilsētas komandas RFS un "Riga FC".

Pirmajā pusfināla mačā RFS futbolisti izbraukumā ar rezultātu 3:1 pārspēja FK "Tukums"/"Telms" komandu, turnīra finālā iekļūstot trešo reizi pēc kārtas. Iepriekš pie trofejas šis klubs tika 2019. un 2021. gadā.

Spēles 17. minūtē viesus vadībā izvirzīja Ismaels Diomandē, bet jau pēc pāris minūtēm līdzsvaru atjaunoja Arturs Krancmanis. Uzvaras kausus sev par labu RFS vienība nosvēra 58. un 62. minūtē, kad precīzi bija Adams Marhijevs un Sedriks Kuadio.

Savukārt otrajā pusfināla spēlē "Skonto" stadionā "Riga FC" ar 2:1 uzvarēja FK "Liepāja" komandu, finālu sasniedzot ceturto reizi vēsturē un pirmoreiz kopš 2018. gada, kad arī tika izcīnīta līdz šim vienīgā uzvara.

Pirmā puslaika izskaņā vadību mājiniekiem deva Marko Regža, bet vēl pirms iešanas atpūtā 1:1 panāca Jurijs Mate. Uzvaras vārtus rīdzinieku labā jau mača kompensācijas laikā ar 11 metru soda sitienu guva Antoni Kontrerass.

FK "Liepāja" un "Riga FC" kausa izcīņas pusfinālā spēlēja pēc viena gada pārtraukuma, bet RFS komanda labāko četriniekā iekļuvusi astoto reizi pēc kārtas. FK "Tukums 2000"/"Telms" pusfinālu sasniedza pirmoreiz savā vēsturē.

Šīs sezonas turnīra fināls paredzēts 25. oktobrī.

Latvijas kausa izcīņas vēsturē kopš 1936. gada pie prestižās trofejas tikušas 39 dažādas klubu komandas, bet kopš valsts neatkarības atgūšanas kausu virs galvas cēlušas 13 dažādas vienības. Pērn pirmoreiz savā vēsturē turnīrā uzvarēja FK "Auda", kas šosezon nepārvarēja ceturtdaļfināla barjeru.

Plašāk par godīgu un atbildīgu spēli gan laukumā, gan ārpus tā uzzini interneta platformā www.speleatbildigi.lv.