Latvijas Futbola federācija (LFF) un interaktīvo azartspēļu operators "William Hill Latvia" aicina uz trešo starptautisko konferenci "Par godīgu un atbildīgu spēli", kurā tiks diskutēts par riskiem, kas saistīti ar pārmērīgu aizraušanos ar azartspēlēm, un jautājumiem, kas skar godīgas spēles principu aizsargāšanu sportā.

Šīgada konference notiks 19. oktobrī RTU Zinātnes un inovāciju centrā, Ķīpsalas ielā 6A, Rīgā. Tajā klātienē piedalīties tiek aicināti abu nozaru profesionāļi un iesaistītie speciālisti. Visiem interesentiem būs iespēja konferencei sekot līdzi tiešraidē.

Reģistrācija dalībai konferencē klātienē iespējama līdz 15. oktobrim, aizpildot pieteikumu ŠEIT.

"Esam lepni un gandarīti redzēt, ka konference "Par godīgu un atbildīgu spēli" piedzīvo jau savu trešo izlaidumu. Iespēja runāt un vairot izpratni par atbildīgas un godīgas spēles pamatiem ir ārkārtīgi svarīga. Taču vēl svarīgāks šķiet fakts, ka šī gada runātāji katrs savā jomā ir arī praktiķi. Tas nozīmē, ka viņu sniegtā informācija būs ne tikai teorētiska, bet balstīta viņu pašu un viņu pārstāvēto organizāciju pieredzē," pauž "William Hill Latvia" valdes priekšsēdētājs Jānis Trēgers.

Šī konference ir daļa no ikgadējā Latvijas kausa futbolā, kas, akcentējot tēmas nozīmīgumu, kopš 2020. gada pārdēvēts par "Atbildīgas spēles" Latvijas kausu. "William Hill Latvia" un LFF sadarbības forma ir unikāls pasaules precedents, kad azartspēļu nozare kopā ar sporta nozari iestājas par problemātikas aktualizēšanu un risināšanu kopīgiem spēkiem, par galveno mērķi izvirzot informētību un atbildību.

"Spēles integritātes aizsargāšana ir nepārtraukts process, pielietojot gadu gaitā uzkrāto pieredzi un zināšanas, kā arī liekot lietā jaunas metodes. Kā par futbolu atbildīgajai organizācijai Latvijā spēles aizsargāšana ir viens no mūsu pamatuzdevumiem un starptautisko partneru uzticēta misija. Redzam, ka konferences laikā dzirdētais un radītie materiāli kalpo kā preventīvi un informatīvi rīki izglītošanas procesam ne tikai futbolā. Prieks, ka futbols un tā partneri spēj šīs zināšanas un pieredzi ienest arī citos sporta veidos un nozarēs," izceļ LFF prezidents Vadims Ļašenko.

Starp šīgada konferences runātājiem būs totalizatora "Pafbet" atbildīgas spēles menedžere Jenna Ēkstrema (Jenna Ekström), iepazīstinot ar uzņēma darbībā integrētajām labajām praksēm, un nozares eksperts, azartspēļu tehnoloģiju izstrādātājs Kristofers Hāgstets (Christofer Hagstedt), kurš runās par metodēm, kā azartspēļu operatori identificē riskam pakļautos spēlētājus, un kā pakāpeniska pieeja pienākumam rūpēties par klientiem var radīt jēgpilnu un efektīvu spēlētāju saziņu.

Tāpat klausītājus uzrunās Portugāles Futbola federācijas drošības un godīgas spēles speciāliste Rute Suareša (Rute Soares), Moldovas Futbola federācijas sporta likumu padomniece Natālija Čiriaka (Natalia Chiriac) un citi. Konferenci šogad atbalsta un tajā piedalīsies arī slavenais latviešu hokejists Sandis Ozoliņš un Latvijas basketbola leģenda Valdis Valters.

Konferenci apmeklēt aicināti sporta profesionāļi - sportisti, treneri, tiesneši un asociācijas, valsts iestāžu pārstāvji, kā arī totalizatoru un azartspēļu operatori.