Labdarības fonds "Sofi" sadarbībā ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) Latgales un Ziemeļaustrumu reģionālajiem centriem ar īpašas programmas palīdzību sniegs palīdzību šo reģionu mazāk nodrošinātajiem bērniem un jauniešiem, kuri trenējas futbolā.

"Esam pārliecināti, ka jebkurš bērns un jaunietis, kurš nodarbojas ar sportu, ir potenciāls ieguvums labākai Latvijas sabiedrībai. Par profesionālu futbolistu kļūst tikai retais, taču sports vienlaikus ir arī rakstura rūdīšana, disciplīna un atbildība. Šīs vērtības var apgūt ikviens sportā iesaistītais jaunietis, un tās veido labākus, veiksmīgākus un stiprākus cilvēkus, tātad arī labāku, veiksmīgāku un stiprāku Latviju," pauž LFF ģenerālsekretārs Arturs Gaidels.

Šī programma fokusējas uz to Latvijas daļu, kurai šāda veida palīdzība ir visvairāk nepieciešama, par pamatu ņemot VARAM apkopoto novadu attīstības karti. Tā iezīmē Latgales, Sēlijas un Ziemeļaustrumu reģionus kā vismazāk attīstītos ar vismazākajām iespējām mazāk nodrošinātajai sabiedrības daļai un grūtībās nonākušajiem tikt pie atbalsta.

Paredzētais atbalsts tiks piemeklēts atkarībā no katras konkrētās situācijas, neuzliekot tam striktus rāmjus, jo situācijas, kādās savā ikdienā var nonākt jaunie futbolisti, ir dažādas. Paredzams, ka populārākās atbalsta sadaļas ietvers ekipējuma iegādi, līdzmaksājumus treniņu apmeklēšanai vai sacensību braucieniem un sporta medicīnas izdevumus.

Pamatā programmas dalībnieki tiks identificēti ar vietējo klubu treneru palīdzību, lai šī palīdzīgā roka tiku pastiepta tiem, kuriem tas ir visvairāk nepieciešams. Līdztekus tam, lai kāda sarežģīta situācija nepaliek nepamanīta, tiek piedāvāta iespēja jebkuram pieteikties vai pieteikt kādu dalībai programmā, līdz oktobra beigām sūtot pieteikumu uz e-pasta adresi info@sofifonds.lv. Sūtot pieteikumu, jāpievieno īsu konkrētās situācijas aprakstu brīvā formā.

"Priekšnosacījums atbalstam ir šo bērnu un jauniešu centīgs un regulārs darbs treniņos, aizrautība ar futbolu. Sasniegumi un sportiskais potenciāls ir labs papildus arguments, taču šajā gadījumā tas nav noteicošais," piebilst A. Gaidels. "Izdarīsim visu, lai bērni un jaunieši, kuriem futbols var būt kā durvis uz labāku nākotni, nenonāk ielu nedarbos vai citos neceļos, bet tā vietā attīstās futbolā!"