Latvijas Futbola federācijas (LFF) vadība kopā ar potenciālo investoru no Apvienotajiem Arābu Emirātiem 14. septembrī Rīgas domē tikās ar Rīgas domes priekšsēdētāju Vilni Ķirsi un pēc tam Latvijas Republikas Finanšu ministrijā ar finanšu ministru Arvilu Ašeradenu, lai pārrunātu iespējas Rīgā attīstīt sporta infrastruktūru.

Tikšanās laikā Rīgas domes priekšsēdētājs Vilni Ķirsis atzīmēja: "Rīga ir investoriem pievilcīga vieta, kas nostiprina savu lomu Baltijas valstu mērogā uzņēmējdarbībā, mobilitātē, tūrismā, kā arī sporta un kultūras pasākumu rīkošanā. Pateicoties dzelzceļa infrastruktūras "Rail Baltica" projektam, Rīga kļūs par Baltijā centrālo transporta mezglu ar savstarpēji savienotu dzelzceļa tīklu, lidostu un prāmju termināli, savukārt pašvaldības uzdevums ir radīt visus priekšnoteikumus un aktīvi līdzdarboties, lai investoru plānoto projektu realizācija notiktu raiti. Investīcijas sporta infrastruktūrā ir ar lielu pievienoto vērtību, jo ietver sevī potenciālu būtiski audzēt tūrisma aktivitāti Rīgā."

Apvienoto Arābu Emirātu uzņēmēja Muhameda Ali Alabara nodoms ir liela sporta stadiona un futbola laukuma izbūve, lai tajā varētu organizēt plaša mēroga starptautiskas sporta sacensības un kultūras pasākumus. Tikšanās mērķis bija saņemt Rīgas domes vadības atbalstu šāda stadiona izveidošanai un apstiprinājumu, ka pilsēta joprojām ir gatava sadarboties un atbalstīt projekta realizāciju. Tāpat, tikšanās Finanšu ministrijā bija ar mērķi, lai ministru iepazīstinātu ar potenciālo investoru, kuram ir interese attīstīt valsts nozīmes objektu.

LFF prezidents Vadims Ļašenko atzīmēja: "Katru dienu strādājam pie tā, lai virzītu Latvijas futbolu tuvāk sapnim par stadionu, kurā varētu pulcēties Latvijas futbola un sporta līdzjutēji. Šāda stadiona esamība ir ne tikai futbola, bet arī Latvijas izklaides dzīves un tūrisma attīstības nepieciešamība."

Muhameds Ali Alabars (Mohamed Alabbar) vairāk zināms kā "Emaar Properties" dibinātājs, kura viens no zināmākajiem projektiem ir pasaulē augstākā celtne Halīfa tornis ("Burj Khalifa"). Ar sešiem biznesa segmentiem un 60 aktīviem uzņēmumiem "Emaar" koncerns ir pārstāvēts 36 tirgos Tuvajos Austrumos, Ziemeļāfrikā, Āzijā, Eiropā un Ziemeļamerikā.