Latvijas Futbola federācija (LFF) laiž klajā četru sēriju filmu par vecāku lomu jauno sportistu dzīvēs "Vecāku sports", kur katrā no sērijām aplūkota dažāda vecāku pieredze bērnu futbolā ar treneriem, tiesnešiem, spēlētāju aģentiem un citām iesaistītajām pusēm.

"Ar šo materiālu vēlamies nākt talkā vecākiem, lai viņi attīstītos un savām atvasēm sportistu gaitās būtu pēc iespējas lielāki palīgi," skaidro LFF treneru izglītības speciālists Artūrs Biezais, kurš kopā ar režisoru Robertu Vīksni ir šīs filmas autori. "Materiāls būs noderīgs gan vecākiem, kuru bērni jau ir iesaistīti futbolā, gan tiem, kuri to tikai plāno, jo sarunās ar futbolā dziļi esošiem cilvēkiem esam skāruši tēmas no pavisam agrīnas futbola apmācības līdz pat profesionālajam sportam. Materiālu esam veidojuši kā pieredzes apmaiņu, kurā var pasmelties jebkurš vecāks, klāt liekot informāciju no vadošiem profesionāļiem Latvijas futbolā."

Filmas sērijas Sākums futbolāCeļš uz profesionālo futbolu, Vecāki un tiesneši un Loģistika un dzīve ir aplūkojamas "YouTube" kanālā "Latvijas Futbols".

Atgādinām, ka dažādus padomus it īpaši jauno futbolistu vecākiem var iegūt arī LFF radītajos video komiksos "Karaļa asaras".