Nedaudz mazāk par trim nedēļām atlicis aizvadīt Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola Turnīru asociācijas (FTA) organizētajā Rīgas futbola čempionātā, kas ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstu notiekot Rīgas reģiona futbola stadionos un laukumos līdz 30. septembrim. Pēc 18 nezaudētiem mačiem pārtrūkusi kopvērtējuma līderes JFK "Daugava"/Salaspils FS iespaidīgā sērija, komandai gan arvien saglabājot pirmo vietu čempionāta tabulā.

Kā ziņots, arī šajā vasarā turnīrs līdzīgi kā iepriekš risinās kā "Dali Dali" Latvijas 3. līgas čempionāta Rīgas reģiona jeb Centra zonas sacensības, čempionam un kopš iepriekšējās sezonas arī vicečempionam iegūstot tiesības pārstāvēt Rīgu 3. līgas finālturnīrā. Uzvarētājs tiek noskaidrots divu apļu ietvaros, katrai dalībniecei ar katru tiekoties gan savā laukumā, gan viesos.

Kopš augusta vidus JFK "Daugava"/Salaspils FS (50) laukumā devās četras reizes, kaldinot panākumus dueļos pret JRFPC "Upesciema Warriors" (3:0), pašlaik kopvērtējuma tabulas trešajā pozīcijā esošo AFA "Olaine-2" (5:0, pa diviem vārtiem Nikitam Lazarenko un Aleksandram Gromam) un pārspējot arī "Riga United FC" (2:1). Pēc šīm uzvarām sekoja pirmais līderes kritiens šajā vasarā – 1:2 zaudējums cīņā ar Rīgas Tehnisko universitāti.

Ja salaspiliešiem čempionātā vēl jāaizvada trīs mači, tad piecas spēles priekšā ir to tuvākajai sekotājai FK "Union" (43), kas šobrīd tabulā atpaliek par septiņiem punktiem, turklāt pavisam drīz – 15. septembrī – abas sāncenses aizvadīs savstarpējo dueli. "Union" futbolisti minētajā laika periodā sakrāja desmit no maksimāli iespējamajiem 12 punktiem, uzveicot ASK "Kadaga"/Ostas SK (3:0), Rīgas Futbola skolu (1:0) un JRFPC "Upesciema Warriors" (4:1), bet iepriekšējā svētdienā cīnījās neizšķirti pret jau minēto AFA "Olaine-2" – 1:1.

Olainieši, kuru rēķinā 37 punkti un vēl divi mači priekšā, ir zaudējuši pat teorētiskas izredzes uz kādu no pirmajām divām vietām, un ne tik stabilas ir komandas izredzes noturēties arī trešajā vietā, jo uz papēžiem cieši min FK "Beitar-2" (36, atlikušas četras spēles) un "Riga United FC" (34, vēl trīs dueļi). Aiz pirmā piecnieka seko Rīgas Tehniskā universitāte (30), bet atlikušās sešas dalībnieces savākušas mazāk par 30 punktiem.

Turnīra rezultatīvāko spēlētāju saraksta priekšgalā ar 18 vārtu guvumiem joprojām atrodas Mārtiņš Ēriks Veckāgans (FK "Union").

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija