Latvijas nacionālās futbola izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs un aizsargs Kaspars Dubra svētdien piedalījās pirmsspēles preses konferencē pirms pirmdienas Euro 2024 kvalifikācijas spēles Latvija - Velsa.

Dainis Kazakevičs:

"Tādā ritmā, kādā esam mēs, jābūt zināmā mērā ciniskiem un ātri jāpārslēdz domas no vienas spēles uz otru. Skaidrs, ka noskaņojums spēles vakarā un nākamajā dienā nebija tas labākais. Šobrīd visas mūsu domas ir par nākamo spēli pret Velsu.

Mūsu uzdevums, spēlējot mājās, ir cīnīties par punktiem. Mūsu mērķis ir iegūt punktus, kuru šobrīd tabulā vēl nav.

Esmu no tiem cilvēkiem, kurš saka, ka tablo atspoguļo spēles iznākumu. Kārdifā neguvām vārtus, un tas arī pietrūka, lai iegūtu tur neizšķirtu. Taču tā spēle parādīja, ka varam būt konkurētspējīgi un cīnīties par punktiem pret šo pretinieku.

Par sastāvu un atsevišķu spēlētāju gatavību šobrīd neko daudz nevaru teikt. Mēs vakar vakarā izkāpām no lidmašīnas, tikai šovakar aizvadīsim pirmo treniņu pilnā sastāvā pēc spēles ar Horvātiju. Šobrīd esam atjaunošanās procesā, mēģinām tikt galā ar visām veselības likstām. Īsta skaidrība par spēlētāju gatavību no medicīniskā viedokļa, visticamāk, būs tikai spēles dienā.

Ja runā par spēli Horvātijā, tā tomēr ir spēle mazliet ārpus konteksta. Attiecībā uz agresiju, uz pārkāpumiem, mums neizdevās lauzt spēli. Domāju, ka emocionālā sastāvdaļa mums ir pietiekami okei. Iepriekš spēlēs ar Turciju un Moldovu, domāju, esam to jau parādījuši [ka varam atspēlēties]. Mums vienmēr jāatrod balanss starp spēles disciplīnu un iedvesmu. Šogad grupā nevienā spēlē neesam favorīti, bet mēs gribam punktus, tas ir mūsu mērķis. Ne tikai lozunga pēc to saku, bet mums tiešām tas ir svarīgi. Mums vajadzīga, gudra spēle, pašaizliedzīga spēle un droša spēle ar bumbu."

Kaspars Dubra:

"Kas mums nesanāca spēlē ar Horvātiju? Gribējām nedot laiku centrā viņiem. Sapratām, ka tur ir daudz kvalitātes un ka viņi mūs sodīs, ja ļausim viņiem spēlēt. Noskatījāmies video, atstāsim to spēli pagātnē. Galvenais ir paņemt līdzi secinājumus. Jāuzlabo arī cīņas spars. Gribas paņemt punktus, gribas iepriecināt visus līdzjutējus, kuru būs daudz.

Mūsu uzdevums ir mēģināt izpildīt mūsu treneru korpusa uzstādījumus, ne tik daudz koncentrējoties, kas pretiniekiem spēlēs."