Sieviešu futbola līgas čempionvienība SFK "Rīga" Portugālē aizvadījusi UEFA Čempionu līgas sievietēm pirmās kārtas turnīru, sarūpējot pārsteigumu un ierindojoties otrajā vietā, kas gan nedod ceļazīmi uz nākamo kārtu.

SFK "Rīga" sava turnīra pusfinālā tikās ar daudzkārtējo Kazahstānas čempioni Šimkentas BIIK, izcīnot negaidītu uzvaru ar rezultātu 1:0. Vienīgos vārtus mača 70. minūtē guva Marina Teļukeviča, un tas turklāt bija vienīgais rīdzinieču sitiens pretinieču vārtu virzienā. Pa Sofjas Ņesterovas sargātajiem vārtiem tikmēr tika veikti 24 nesekmīgi raidījumi.

Citā šī turnīra pusfināla spēlē mājinieces "Benfica" no Portugāles ar 8:1 sagrāva "Cliftonville Ladies" no Ziemeļīrijas.

Līdz ar to sestdien SFK "Rīga" aizvadīja turnīra finālspēli, kurā bija jāatzīst "Benfica" pārākums ar rezultātu 0:4. Visus vārtus rīdzinieces ielaida mača pirmās 21 minūtes laikā.

Otrajā kārtā iekļūst tikai turnīru pirmo vietu ieguvējas. Otrajā kārtā komandas tiks sadalītas pāros un divu maču summā noskaidros ceļazīmju ieguvējas uz grupu turnīru.

Pirms izlozes SFK "Rīga" bija iekļauta starp neizsētajām komandām ar septīto augstāko koeficientu (no 19). Tās pusfināla pretiniece BIIK bija ar trešo augstāko koeficientu no izsētajām vienībām, bet "Benfica" – ar ceturto augstāko.

Pagājušajā sezonā SFK "Rīga" pirmās kārtas turnīrā Kiprā ierindojās trešajā vietā.