Latvijas U-19 izlase piektdien Rīgā pārbaudes spēlē ar rezultātu 0:3 (0:1) atzina Austrijas pārākumu.

Pēc neveiksmīga spēles sākuma, kurā tika pieļautas vairākas kļūdas, Latvijas izlase ātri vien nonāca iedzinējos. No distances Dāvja Viljama Veisbuka neprecizitāti izmantoja Dominiks Lehners. Puslaika turpinājumā spēle izlīdzinājās un sāka padoties arī laukuma saimnieku uzbrukumi, tomēr pirmās 45 minūtes noslēdzās ar pelnītu pārsvaru pretiniekiem.

Otro puslaiku Latvijas komanda sāka sparīgi un ar bīstamu Ivana Patrikejeva sitienu, kam sekoja Valtera Pura neizmantotā iespēja no pašas vārtu priekšas. Par spīti mājinieku centieniem austrieši 66. minūtē pārsvaru dubultoja, kad pēc skaistas izspēles vēlreiz precīzs bija Lehners. Mača izskaņā pēc individuālā reida trešos vārtus guva laukumā uz maiņu nākušais Morics Noimans.

Abas komandas vēlreiz savā starpā tiksies pirmdien plkst. 11:00 Jāņa Skredeļa stadionā. Ieeja skatītājiem bez maksas.

Jakuba Dovalila vadībā izlasē pulcēti sešu vietējo klubu spēlētāji, kā arī futbolisti no komandām Šveicē, Francijā, Itālijā un Austrijā.

Latvijas U-19 valstsvienība 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā oktobra vidū savā laukumā uzņems Ungāriju, Norvēģiju un Gibraltāru.