Latvijas U-21 izlase piektdien Slokas stadionā savā otrajā 2025. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē uzņēma Itāliju, sarūpējot pārsteigumu un cīnoties neizšķirti 0:0 (0:0).

Spēli Latvijas izlase sāka ar aktīvu un augstu presingu, turklāt vienā no epizodēm tuvu lieliskai iespējai bija Valerijs Lizunovs. Tāpat mājiniekiem mača ievadā izdevās bīstamas soda sitiena un stūra sitiena izspēles, bet Itālijas jaunieši pie savas pirmās iespējas tika 13. minūtē, no tuvas distances raidot bumbu pāri Jāņa Beka sargātajiem vārtiem. Viņam savu komandu glābt pirmoreiz nācās 28. minūtē, apturot pretinieka izgājienu.

Laukuma saimnieki izcēlās ar pašaizliedzīgu, agresīvu un ļoti precīzu spēli aizsardzībā, pirmo puslaiku noslēdzot bezvārtu neizšķirti.

Otrā puslaika ievadā Latvijas izlase turpināja iesākto un laukumā darbojās veiksmīgi, bet 55. minūtē Lūkass Vapne ar soda sitienu satricināja sāncenšu vārtu stabu. Puslaika vidū Latvijas futbolisti tika pie vairākām bīstamām iespēlēm pretinieku soda laukumā, kamēr itāļu uzbrukuma jauda bija apsīkusi. Arī bumbas kontroles ziņā mājinieki bija spēli izlīdzinājuši.

Spēles 71. minūtē Latvijas U-21 izlasē debitēja Roberts Meļķis, bet iniciatīva pamazām atgriezās Itālijas komandas pusē. Mača 82. minūtē no tuvas distances pretinieki raidīja bumbu pāri vārtiem, bet kompensācijas laikā vēlreiz savu komandu glāba Beks.

Nākamo turnīra spēli Latvijas izlase aizvadīs 12. septembrī izbraukumā pret Norvēģiju.

Turnīra pirmajā mačā 20. jūnijā Latvijas izlase Slokas stadionā ar 2:0 uzvarēja Sanmarīno, bet itāļiem šī bija pirmā spēle. Tāpat vienā grupā ar mūsu jauniešiem ir arī Turcija un Īrija.

Aleksandrs Basovs sastāvā šoreiz iekļāvis desmit vietējo klubu pārstāvjus un vienu futbolistu no Itālijas. Izlases rīcībā atgriezās iepriekš uz nacionālo valstsvienību izsauktie vārtsargs Jānis Beks un pussargs Deniss Meļņiks, kā arī Aleksejs Kudeļkins, Danila Patijčuks un Valerijs Lizunovs. Pirmoreiz uz U-21 izlasi izsaukts Andris Deklavs un Roberts Meļķis, bet ārpus komandas šoreiz ir Kārlis Vilnis, Mikus Vasiļevskis, Maksims Fjodorovs un Kristofers Rēķis. Dario Šits neilgi pirms šīm spēlēm guva savainojumu, kas viņam liegs spēlēt ilgāku laiku.

Katras grupas uzvarētāji un trīs labākās otro vietu īpašnieces kvalificēsies finālturnīram, bet pārējās sešas otro vietu ieguvējas piedalīsies Play-off kārtā.