Latvijas futbola izlase ceturtdien Horvātijas pilsētā Rijekā aizvadīja oficiālo pirmsspēles treniņu spēles laukumā un pirmsspēles preses konferenci. Tajā uz mediju pārstāvju jautājumiem no mūsu valstsvienības atbildēja komandas galvenais treneris Dainis Kazakevičs un pussargs Eduards Emsis.

D. Kazakevičs:

"Šobrīd nevaru atbildēt, vai visi ir pieejami simtprocentīgās kondīcijās. Varu atklāt, ka Dāvis Sprūds nebūs gatavs rīt spēlēt. Līdz šim viņš nav trenējies ar komandu, jo ieradās nometnē ar savainojumu. Cerams, ka pēc šīs spēles viņš varēs pievienoties komandas treniņiem. Kopējā grupā trenējas visi pārējie spēlētāji ar dažāda līmeņa problēmām.

Spēlējot ar spēcīgu pretinieku, viens no pamatiem ir tāds, ka mums jāizmanto katra iespēja izmantot bumbu. Kad varam izmantot iespēju pieturēt bumbu, tās ir būtiskas. Katrs tāds periods dod iespēju atgūt spēkus. Domāju, rītdienas spēlē būs ļoti svarīgi, lai mēs varētu sabalansēt ātru pretuzbrukumu iespējas ar pozicionālas saspēles veidošanu. Iepriekšējā mačā ar Armēniju tā, domāju, bija viena no mūsu problēmām.

Mums kā komandai, kas šajā grupā nevienā spēlē nav favorīta lomā, jāpieiet katrai spēlei racionāli. Mums jāapzinās pretinieku komandas stiprās puses un kā mēs varam mēģināt ar to tikt galā. Tas, vai laukumā tas notiks, jau ir cits jautājums. Mums ir skaidrs teorētisks plāns. Mums visiem tas ir liels izaicinājums - gatavoties spēlei pret šādu komandu, kas ir ļoti efektīga. Tik maza valsts spējusi sagatavot tik daudz labu spēlētāju, un, kas vēl svarīgāk, izveidot tik labu un saliedētu komandu.

Lai veiksmīgi spēlētu pret spēcīgāku pretinieku, viens no pamatiem ir izveidot pretspēli. Ja tas tā nav, tad lielas jēgas no tādas spēles nav. Varam atcerēties mūsu mājas spēli pret Nīderlandi, kurā mēs izveidojām trīs četras labas vārtu gūšanas iespējas. Skaidrs, ka mums ir pretspēles plāns arī šai spēlei. Skaidrs, ka pirms spēles ir saprotams spēku samērs un kurš būs vairāk ar bumbu, bet tas ne vienmēr korelējas ar gūto vārtu skaitu. Mums jāapzinās, kādos komponentos varam sacensties ar Horvātiju. Un tādi komponenti ir."

E. Emsis:

"Esmu ļoti priecīgs par līmeni manā jaunajā klubā, par līmeni līgā. Spēlēju visas pēdējās spēles pa 90 minūtēm. Esmu priecīgs par to un ceru, ka tā turpināšu.

Varētu teikt, ka horvātu rindās spēlē daži mani elki. Es viņus labi zinu, mani viņi, domāju, ne tik labi zina, manu spēles stilu ne. Daudz varu mācīties no tā, kādā stilā spēlē Luka Modričs. Bet laukumā nekādu papildus respektu pretiniekiem negrasos izrādīt.

Futbols ir kā izrāde. Ja to klātienē skatās aktīvi līdzjutēji, tad ir vēl labāk. Pat tad, ja tie ir pretinieku komandas fani, kuri atbalstu savus pretiniekus."