Šo svētdien, 3. septembrī, Mārupē ar ceturto sabraukumu noslēgsies Rīgas Futbola federācijas (RFF) organizētās, kā arī Mārupes Sporta centra un Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstītās "Ādas bumbas" sacensības, noskaidrojot godalgoto vietu ieguvējus trijās vecuma grupās.

Turnīra ietvaros galvenā zelta godalgu favorīte jaunākajā jeb U-13 vecuma grupā, kur startē 11 dalībnieces, šobrīd ir 21 punktu savākusī "Riga FC Academy". Lielākajai daļai vienību čempionātā šo svētdien vēl jāaizvada pa diviem mačiem, bet līderes tuvākā sekotāja RFSA (15) savstarpējā cīniņā zaudēja "Riga FC Academy" (RFSA vēl var noķert, bet ne apsteigt rīdziniekus punktu izteiksmes ziņā). Tīri teorētiski vēl uz pirmo vietu var pretendēt JDFS "Alberts" (13) puiši, kuriem atlikuši trīs mači.

Daudz plašāks pretendentu pulks palicis cīņā par otro un trešo vietu – bez RFSA un JDFS "Alberts" uz medaļām vēl var cerēt arī pa 13 punktiem sakrājušās Mārupes SC, RFK "Daugava" un JFC "Corona Borealis", kā arī SK "Super Nova" un FK "Jūrnieks" (abām pa 12).

Tikmēr U-15 vecuma kategorijā desmit vienību konkurencē patlaban līderes statusā atrodas "RFS Academy" (18), bet tās tuvākās konkurentes ir 15 punktus savākušās JDFS "Alberts" un "Futbola Parks Academy". Neliela priekšrocība šeit ir "Futbola Parks Academy" futbolistiem, kuriem atšķirībā no abām pārējām konkurentēm jāaizvada trīs, nevis divi mači.

Visbeidzot, vecākajā jeb U-18 grupā trīs dalībnieces svētdien aizvadīs pēdējo čempionāta apli. Zelta godalgu liktenis šeit izšķirsies duelī starp RFK (10) un Skanstes SK/SS "Metta" (7) vienībām, jo SK "Vēsma"/"41vsk" līdz šim punktus gūt nav spējusi.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija