Latvijas čempioni telpu futbolā "Riga FC" pārvarējuši Salaspilī notikušo UEFA Čempionu līgas priekšsacīkšu kārtas turnīru.

Turnīra pirmajā dienā trešdien rīdzinieki sarežģītā spēlē ar 3:1 pārspēja Rēgensburgas "Jahn" no Vācijas, atspēlējoties ar divu Artjoma Kozlovska gūto vārtu palīdzību. Citā mačā Nahčivanas "Araz" no Azerbaidžānas ar 9:1 sagrāva Stambulas "Şişli" no Turcijas.

Dienu vēlāk mājinieki parūpējās par pārliecinošāko Latvijas klubu uzvaru eirokausu vēsturē, kad ar 22:1 sagrāva "Şişli" telpu futbolistus. Pa trim vārtiem guva Rikardinju, Vlads Rimkus un Konstantino Vaporaki. Otrajā dienas mačā "Araz" ar 5:0 uzvarēja "Jahn" komandu.

Līdz ar to pirmās vietas liktenis izšķīrās sestdienas duelī starp "Riga FC" un titulēto "Araz", kurā laukuma saimnieki prata izcīnīt uzvaru ar 8:3. Pa diviem vārtiem Rikardinju, kurš ar 55 vārtiem tagad ir rezultatīvākais spēlētājs turnīra vēsturē, un Seržinju.

Pamatkārtā iekļuva apakšgrupu pirmo vietu ieguvēji un labākā no otro pozīciju ieguvējām.

"Riga FC" kā šīs apakšgrupas uzvarētāja pamatkārtā spēkosies ar "Plzeň" no Čehijas, Gentoftes "JB Futsal" no Dānijas un vēl vienu priekšsacīkstes pārvarējušo komandu.

Pamatkārtas sacensības sekos oktobra beigās, bet Elites kārtā novembrī un decembrī tiks noskaidrotas četras finālturnīra dalībnieces.

Pagājušās sezonas "Optibet" telpu futbola Virslīgas čempionāta finālsērijā "Riga FC" ar 3-1 uzvarēja "RFS Futsal" komandu. Iepriekš šis klubs startēja ar nosaukumu FC "Petrow" un pērn Čempionu līgā pirmoreiz sasniedza pamatkārtu.