"Atbildīgas spēles" Latvijas kausa izcīņā svētdien un pirmdien aizvadītas ceturtdaļfināla spēles. No sacensībām izstājušies pērnās sezonas uzvarētāji FK "Auda".

Ceturtdaļfināla mačus svētdien ievadīja divi pāri, kuros "Optibet" Virslīgas komandas uzņēma "Optibet" Nākotnes līgas pārstāves. Abās pie pārliecinošām uzvarām tika virslīgas klubi – FK "Liepāja" ar 7:0 pārspēja FK "Beitar", bet RFS ar 4:1 uzvarēja JDFS "Alberts".

Liepājnieku rindās ar trim precīziem sitieniem izcēlās nīderlandietis Nino Nordanuss, bet RFS labā divi vārti brazīlietim Emersonam. JDFS "Alberts" vienīgos vārtus guva Emīls Evelons, kurš otrā puslaika ievadā panāca cerīgo 1:2.

FK "Liepāja" kausa izcīņas pusfinālā spēlēs pēc viena gada pārtraukuma, bet RFS komanda labāko četriniekā iekļuvusi astoto reizi pēc kārtas.

Pirmdien pārējos divos ceturtdaļfināla pāros tikās virslīgas komandas. Pirmajā no tiem pārsteigumu sarūpēja FK "Tukums 2000"/"Telms", ar 1:0 izbraukumā uzvarot virslīgas čempionus "Valmiera FC" un pirmoreiz savā vēsturē sasniedzot Latvijas kausa pusfinālu. Vienīgos vārtus septītajā minūtē guva Bogdans Samoilovs, bet no mača 54. minūtes valmierieši spēlēja mazākumā.

Savukārt FK "Auda" komanda "Skonto" stadionā tikās ar virslīgas līderi "Riga FC", piedzīvojot zaudējumu ar 0:4 un izstājoties no cīņas par trofejas nosargāšanu. "Riga FC" pusfinālā spēlēs pēc viena gada pārtraukuma.

Pusfināla pāru izloze notiks otrdien plkst. 14:00 ar tiešraidi LFF sociālo tīklu kontos.

Šīs sezonas turnīra fināls paredzēts 25. oktobrī.

Latvijas kausa izcīņas vēsturē kopš 1936. gada pie prestižās trofejas tikušas 39 dažādas klubu komandas, bet kopš valsts neatkarības atgūšanas kausu virs galvas cēlušas 13 dažādas vienības.

Plašāk par godīgu un atbildīgu spēli gan laukumā, gan ārpus tā uzzini interneta platformā www.speleatbildigi.lv.

Foto: RFS