Arvien straujāk noslēgumam tuvojas RTU stadionā notiekošais Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola Turnīru asociācijas (FTA) organizētais, kā arī Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstītais "SYNOTtip" Rīgas minifutbola (8:8) čempionāts. Par Cerību kausa trofejas ieguvēju D apakšgrupā priekšlaikus kļuvusi "DSV Latvia" vienība, kamēr medaļnieku sadalījums spēcīgākajā jeb C grupā, visticamāk, pilnībā noskaidrosies vien 28. augustā, kad arī plānota laureātu svinīgā apbalvošanas ceremonija.

Kā ziņots, šobrīd notiekošajā otrajā sacensību etapā katra no deviņām spēcīgākajām komandām C apakšgrupā aizvada vienu spēli ar otras apakšgrupas vienībām, ņemot līdzi pirmajā posmā kvalificējušos komandu savstarpējās spēlēs izcīnītos rezultātus un punktus. Savukārt pārējās dalībnieces D grupā otrajā posmā izspēlē vietu sadalījumu no desmitās līdz pēdējai, noskaidrojot Cerību kausa ieguvēju, kuru, kā zināms, nodrošināja "DSV Latvia".

Stiprākajā jeb C grupā deviņām dalībniecēm atlicis aizvadīt katrai pa vienam vai diviem mačiem – 21. un 28. augustā. Kaut arī teorētiski potenciālo medaļnieku pulks ir nedaudz plašāks, reālākās izredzes iegūt kādu no godalgotajām vietām šobrīd ir trim kopvērtējuma līderēm – FC "Raita" (14), kā arī pa 13 punktiem savākušajām "JUVS"/"AV100" un "FC Caramba Rīga" vienībām. Katrai no tām atlicis aizvadīt pa diviem mačiem, bet īpaša uzmanība šajā ziņā jāpievērš 21. augusta cīņai starp divām pēdējām, kā arī nedēļu vēlāk plānotajai spēlei, kurā tiksies "FC Raita" un "JUVS"/"AV100". Iespējams, tieši šajā cīniņā noskaidrosies arī zelta godalgu ieguvējs.

Minimālas izredzes aizķerties trešajā vietā saglabā OSK "Ostnieks" (11) komanda, kurai atlicis mačs pret sestajā vietā esošo "New Project" (10). Daudz labākā situācijā atrodas pēdējā – jaunā projekta pārstāvjiem bez šī mača vēl jātiekas ar "FC Caramba Rīga", un pie uzvarām abās cīņās izredzes iegūt vismaz bronzu "New Project" futbolistiem ir pat ļoti reālas.

Tikmēr D apakšgrupā visas otrā posma cīņas jau aizvadījusi Cerību kausa laureāte "DSV Latvia", kas ar 21 punktu kļuvusi neaizsniedzama pārējām konkurentēm. Sešu punktu atstatumā no līderes atrodas "Industrial Steel Group" (15), kas "DSV Latvia" piekāpās savstarpējā spēlē, bet jau par astoņiem punktiem atpaliek ASK "Kadaga" (13).

No kopējā turnīra statistikas viedokļa vēl arī jāatzīmē, ka vienīgā ne reizi zaudējuma rūgtumu neizjutusī komanda čempionātā joprojām ir "FC Raita", kamēr diametrāli pretējs veikums ir D grupas pastarītei SK "Imanta", kurai ne reizi nav izdevies atņemt punktus sāncensēm.

Turnīra rezultatīvāko spēlētāju saraksta priekšgalā šobrīd ar 16 trāpīgiem raidījumiem izvirzījies Aleksejs Lavrenovs ("New Project").

Kā ziņots, visas atlikušās spēles notiek pirmdienu vakaros RTU stadionā pēc iepriekš apstiprināta kalendāra laika periodā līdz 28. augustam.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija