Sieviešu futbola 1. līgā beigusies turnīra pirmā posma stadija. Intriga par pirmo vietu saglabājās līdz pēdējai spēlei. Pirmo posmu vislabāk aizvadīja FS "Metta-2", kas desmit spēlēs iztika bez neviena zaudējuma. Savukārt no nedublieru komandām vislabāk klājās Daugavpils Futbola skolai, kas no mettietēm tabulā atpalika par vienu punktu.

Abas komandas 20. augustā aizvadīja pēdējo savstarpējo spēli, kurā izšķīrās pirmās vietas liktenis. Spēle notika Daugavpilī, un "Metta" svinēja uzvaru ar 2:0. Uzvaras vārtus guva Paula Dzene, kura ar 21 precīzu sitienu ir rezultatīvākās spēlētājas godā, par vieniem vārtiem apsteidzot Lauru Kallasi no FK "Olaine-2".

Tas daugavpilietēm bija vienīgais zaudējums pirmajā posmā. Visās pārējās deviņās spēlēs Latgales klubs ielaida tikai vienus vārtus.

Šogad čempionātā piedalās 11 komandas. Vispirms vienības aizvadīja viena apļa turnīru, kam sekos otrā posma cīņas par 1.-6. un 7.-11. vietu ar vēl viena apļa mačiem savās grupās.

Tieši tāpēc pirmajā posmā bija svarīga un principiāla arī cīņa par pirmo sešinieku, ko noslēdza Rīgas Futbola skola-2. Tā, starp citu, ir vienīgā komanda čempionātā, kas spējusi atņemt punktus FS "Metta-2". Maijā abas komandas spēlēja neizšķirti 1:1. Lai gan pirmo posmu rīdzinieces pabeidza ar trīs zaudējumiem, tas neliedza Rīgas Futbola skolas-2 komandai vietu labāko sešiniekā.

Top-6 grupā otro posmu aizvadīs FS "Metta-2", Daugavpils Futbola skola, FK "Jelgava", FK "Olaine-2", Rēzeknes BJSS un Rīgas Futbola skola-2. Otrā grupā sacentīsies FC "Talsi", FB "Gulbene"/ZAFC, FK "Sigulda", SK "Imanta" un Liepājas Futbola skola-2.

Komanda, kas Sieviešu futbola līgā ieņems astoto vietu, nākamajā sezonā tiks pārcelta uz 1. līgas čempionātu, bet 1. līgas uzvarētāja iegūs tiesības nākamajā sezonā spēlēt Sieviešu futbola līgā. Attiecīgi līgu septīto un otro pozīciju ieguvējām paredzētas pārspēles par vietu Sieviešu futbola līgā.

Latvijas sieviešu un meiteņu futbola aktualitātēm iespējams sekot līdzi Facebook un Instagram.