Baltijas Sieviešu futbola līgā (BWFL) Latvijas komandas SFK "Rīga" un FS "Metta" šosezon ierindojušās attiecīgi ceturtajā un sestajā vietā.

BWFL 2023. gada sezonā piedalījās pa divām labākajām komandām no trim Baltijas valstīm. Vienības aizvadīja viena apļa turnīru, kam sekoja izslēgšanas spēles.

Pateicoties reglamenta pārkāpumiem no Lietuvas komandas puses, Latvijas čempiones SFK "Rīga" pirmo posmu noslēdza ceturtajā vietā un kvalificējās pusfinālam. Komandas kontā bija viens neizšķirts (2:2 Latvijas pārstāvju savstarpējā duelī) un viena tehniskā uzvara.

Pusfinālā rīdziniecēm pretiniekos bija reģiona vadošā komanda FK "Gintra" no Šauļiem. Lai arī pirmajā posmā abu tikšanās izvērtās aizraujoša, lietuvietēm esot pārākām ar 1:0, šoreiz Šauļu futbolistes savā laukumā izrādījās daudz labākas – 7:0.

Līdz ar to SFK "Rīga" turnīru sestdien noslēdza ar maču par 3./4. vietu, viesojoties pie Saku "Sporting" no Igaunijas, pret ko pirmajā posmā tika piedzīvots zaudējums ar 2:5. Šoreiz igaunietes bija pārākas ar 1:0, vienīgos vārtus gūstot otrā puslaika kompensācijas laikā.

Tikmēr Latvijas kausa īpašnieces FS "Metta" pirmajā posmā vairāk par vienu iegūto punktu neiekrāja un mačā par 5./6. vietu viesos ar 0:1 piekāpās "MFA Žalgiris" no Lietuvas.

Turnīra finālā titulu dala "Gintra" un FC "Flora" no Igaunijas.

BWFL turnīrs tika izveidots 2005. gadā un turpinājumā pieredzēja piecas darbības sezonas. Pēc 2010. gada sezonas sacensībām BWFL turnīra norise tika apturēta, bet 2017. gadā sacensības piedzīvoja savu atgriešanos. Pirms Covid-19 pandēmijas izraisītā pārtraukuma BWFL aizvadīja trīs sezonas, kurās divus titulus ieguva Lietuvas komanda FK "Gintra Universitetas", bet reizi triumfēja Baltkrievijas vienība FC "Minsk". Latvijas klubu labākais sasniegums šajās sezonās ir Rīgas Futbola skolas 2017. gadā, FK "Dinamo Rīga" 2019. gadā un SFK "Rīga" 2022. gadā izcīnītā trešā vieta.