Ceturtdien atbildes spēles UEFA Eiropas Konferences līgas kvalifikācijas turnīra trešajā kārtā aizvadīja Latvijas komandas "Riga FC" un "Valmiera FC", abām izstājoties no sacensībām un noslēdzot Latvijas klubu dalību šīs sezonas eirokausos.

Pirms nedēļas pirmajos mačos valmierieši Rīgā ar 1:2 piekāpās Albānijas komandai FK "Partizani", bet rīdzinieki izbraukumā ar 0:2 atzina FC "Twente" no Nīderlandes pārākumu.

Ceturtdien "Riga FC" uzņēma Nīderlandes pārstāvjus "Skonto" stadionā un pirmajā puslaikā izveidoja vairākas ļoti labas vārtu gūšanas iespējas. Tām paliekot neizmantotām, pretinieki otrajā puslaikā parūpējās par 3:0 uzvaru, pēdējos divus vārtus gūstot mača kompensācijas laikā.

Tikmēr "Valmiera FC" ceturtdien aizvadīja spēli Eļbasani pilsētā, kuras rezultātu par spīti Latvijas komandas teritoriālajam pārsvaram izšķīra 21. minūtē uz valmieriešu vārtiem nozīmēts 11 metru soda sitiens – 1:0 par labu Albānijas pārstāvjiem.

"Play-off" kārtā, kas ir pēdējā barjera pirms grupu turnīra, FK "Partizani" tiksies ar  FC "Astana" (Kazahstāna) vai "PFC Ludogorets 1945" (Bulgārija), bet FC "Twente" pretiniekos būs "Fenerbahçe" (Turcija) vai "NK Maribor" (Slovēnija).

Foto: "Riga FC"