Apgriezienus turpina uzņemt Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola Turnīru asociācijas (FTA) organizētā Rīgas futbola čempionāta otrā jeb izšķirošā apļa izspēle, sacensībām ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstu notiekot Rīgas reģiona futbola stadionos un laukumos līdz 30. septembrim. Iespaidīgo nezaudēto spēļu sēriju turpina pašreizējā kopvērtējuma tabulas līdere JFK "Daugava"/Salaspils FS, kas nav atzinusi sāncenšu pārākumu jau 15 mačus pēc kārtas.

Kā ziņots, arī šajā vasarā turnīrs līdzīgi kā iepriekš risinās kā "Dali Dali" Latvijas 3. līgas čempionāta Rīgas reģiona jeb Centra zonas sacensības, čempionam un kopš iepriekšējās sezonas arī vicečempionam iegūstot tiesības pārstāvēt Rīgu 3. līgas finālturnīrā. Uzvarētājs tiek noskaidrots divu apļu ietvaros, katrai dalībniecei ar katru tiekoties gan savā laukumā, gan viesos.

Kopš jūlija vidus JFK "Daugava"/Salaspils FS laukumā devās piecas reizes, izcīnot panākumus visās cīņās – 3:1 pret FK "Beitar-2" un FK "Union", 3:0  spēlē ar SK "Namejs", kā arī attiecīgi 5:1 un 5:0 dueļos pret ASK "Kadaga"/Ostas SK un Babītes SK. Turnīra tabulā pašreizējā līdere (41) apsteidz divas tuvākās sekotājas – FK "Union" un AFA "Olaine-2" – par astoņiem, bet ceturtajā pozīcijā esošo FK "Beitar-2" jau par 12 punktiem.

FK "Union" un AFA "Olaine-2" vasaras karstāko periodu aptuveni viena mēneša ietvaros aizvadīja gandrīz tikpat pārliecinoši, cik tabulas pirmās vietas īpašniece. FK "Union" futbolisti pēc jūlija vidū piedzīvotā zaudējuma pret JFK "Daugava"/Salaspils FS triumfēja nākamajos četros mačos, pārspējot Babītes SK (6:3), FK RSU (2:0), FK "Beitar-2" (5:1) un Rīgas Tehnisko universitāti (2:1). Tikmēr olainieši, neskaitot zaudējumu spēlē ar FK "Namejs" (1:2), atlikušajās četrās cīņās kaldināja sausās uzvaras – 8:0 pār Babītes SK, 3:0 pret Rīgas Tehnisko universitāti, kā arī attiecīgi 1:0 un 4:0 dueļos ar Rīgas Futbola skolu un JRFPC "Upesciema Warriors".

Kā minēts, aiz vadošā līderu trijnieka kopvērtējuma tabulā šobrīd ierindojas FK "Beitar-2" (29), piektajā pozīcijā ir "Riga United FC" (25), bet pa 20 punktiem ir Rīgas Tehniskās universitātes un Rīgas Futbola skolas vienībām.

Turnīra rezultatīvāko spēlētāju saraksta priekšgalā ar 17 vārtu guvumiem atrodas Mārtiņš Ēriks Veckāgans (FK "Union").

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija