Latvijas Futbola federācijas (LFF) Godīgas spēles un ētikas komiteja, ņemot vērā publiski izskanējušo informāciju par iespējamām rasisma izpausmēm 12. augusta "Optibet" Virslīgas čempionāta spēlē strarp FK "Tukums 2000"/"Telms" un FK "Auda" komandām, uzsākusi reglamentā paredzēto lietas materiālu pārbaudi.

Par notikušo incidentu komiteja pieprasa paskaidrojumus no iesaistītajiem klubiem un attiecīgajiem spēlētājiem. Materiālu pārbaudes gaitā tiks lemts par ētikas pārkāpuma lietas ierosināšanu.

Vienlaikus LFF Godīgas spēles un ētikas komiteja informē, ka ir noslēgta materiālu izskatīšana par 29. jūnija "Optibet" Virslīgas čempionāta spēli FK "Metta" - FK "Auda", kuras protokols un delegāta ziņojums satur ierakstus par rasistisku žestu lietošanu no FK "Metta" līdzjutēju puses FK "Auda" spēlētāja virzienā. Uzklausot spēles galvenā tiesneša, abu klubu un par attiecīgās spēles drošību atbildīgā uzņēmuma paskaidrojumus, secināts, ka nav iespējams viennozīmīgi interpretēt FK "Metta" līdzjutēja pretrunīgi vērtētā žesta būtību un saturu, tāpēc lietvedība par šo gadījumu ir izbeigta.

LFF Godīgas spēles un ētikas komiteja aicina visu futbola sabiedrību vērst uzmanību uz jebkāda veida rasistisku vai diskriminējošu darbību nepieļaujamību un aicina visas Latvijas futbolā iesaistītās puses šajā sakarā veikt attiecīgas preventīvas un skaidrojošas darbības.