Augusta pirmajā dienā risinājās atvērtais vienas dienas seminārs par bērnu futbola akcentiem vecuma grupā līdz 12 gadu vecumam angļu speciālista Pītera Stērdžesa (Peter Sturgess) vadībā. Seminārā piedalījās 45 treneri.

Seminārā plaši atzītais speciālists runāja par nākotnes futbola redzējumu, treniņu veidošanu un plānošanu ar mazām grupām. Klātesošajiem bija iespēja uzdot savus jautājumus, saņemt ieteikumus un detalizētāk uzzināt par vīziju, ar kādu tiek organizēts bērnu futbola treniņprocess Anglijas Futbola asociācijā.

Savukārt 2. un 3. augustā P. Stērdžesa vadībā risinājās slēgtais interaktīvais seminārs treneriem un LFF treneru izglītotājiem, kur bija iespēja plānot un vadīt treniņprocesu, saņemot pieredzējušā speciālista rekomendācijas, atsauksmes un ieteikumus darbā ar bērniem. Seminārā piedalījās 20 treneri.

Latvijas Futbola federācija (LFF) izsaka īpašu pateicību SK "Super Nova" un JDFS "Alberts" klubiem, kā arī treneriem Andrejam Jegorovam un Albertam Bārbalim par sadarbību semināru praktisko daļu organizēšanā.

LFF Izglītības nodaļa pateicas treneriem, kuri izrādīja interesi un bija aktīvi seminārā, kā arī aicina trenerus sekot līdzi Izglītības nodaļas ziņām par gaidāmajiem izglītības semināriem.