Ceturtdien, 3. augustā, Valkas novada pašvaldībā viesojās Latvijas Futbola federācijas (LFF) delegācija, lai pārrunātu futbola infrastruktūras attīstības jautājumus un iepazītos ar jauno novada priekšsēdētāju. 

LFF delegācija iepazinās ar jauniecelto Valkas novada pašvaldības domes priekšsēdētāju Gitu Avoti. Ar Valkas novada pašvaldības domes vadību un speciālistiem tika pārrunāta gaidāmā Valkas pilsētas stadionā esošā futbola laukuma pārbūve, citu pašvaldību pieredze un risinājumi, kā arī mākslīgā seguma uzturēšanas labā prakse. Sarunu noslēgumā tika parakstīts nodomu protokols starp Valkas novada pašvaldību un LFF ar mērķi izveidot spēkā esošajām futbola stadionu un infrastruktūras noteikumu prasībām atbilstošu sintētiskā futbola laukumu Valkā.

Valkas novada pašvaldība apņemas veikt esošā futbola laukuma seguma demontāžu, paplašināt un koriģēt sintētiskā laukuma pamatni un nodrošināt prasībām atbilstošu futbola laukuma apgaismojumu. Savukārt LFF apņēmusies ieklāt sintētisko futbola laukuma segumu, kā arī sniegt bezmaksas konsultācijas pašvaldībai visa projekta gaitā.

Projekta ietvaros tiks uzklāts mākslīgā laukuma segums, kas turpmāk pašvaldībā sniegs iespēju tās futbola klubiem organizēt treniņu un sacensību nodarbības, kā arī veicinās profesionālā sporta, sabiedrības, skolas vecuma bērnu veselīgu dzīvesveidu.

Vizītes laikā no LFF piedalījās tās prezidents Vadims Ļašenko, viceprezidents Sergejs Kovaļovs, LFF Vidzemes reģiona vadītājs Andis Rozītis, LFF Infrastruktūras un saimniecības nodaļas vadītājs Haralds Gudermanis, kā arī no Valkas novada puses tās pašvaldības domes priekšsēdētāja Gita Avote, domes priekšsēdētājas vietnieks Viesturs Zariņš, Sporta un jaunatnes lietu daļas vadītājs Raivis Graņics un Valkas novada bērnu - jaunatnes sporta skolas direktore Inese Kāposte.

Foto: Ivo Leitis / Valkas novada pašvaldība