Četri Latvijas klubi aizvadījuši UEFA Eiropas Konferences līgas kvalifikācijas otro kārtu, tālākajām cīņām kvalificējoties "Valmiera FC" un "Riga FC".

Latvijas čempionvienība "Valmiera FC", kas iepriekš izstājās no UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra un tādējādi pārcēlās uz UEFA Eiropas Konferences līgas atlases sacensībām, divu maču summā ar 10:0 sagrāva Sanmarīno spēcīgāko klubu "Tre Penne" (3:0 viesos un 7:0 savā laukumā). Pa diviem vārtiem šajos dueļos guva Maksims Toņiševs, Kamilo Mena un Aliuns Ndojs.

Trešajā kvalifikācijas kārtā valmierieši tiksies ar Albānijas klubu FK "Partizani".

Tikmēr pārējie trīs Latvijas pārstāvji otro kārtu pirms nedēļas sāka bez uzvarām – RFS ar 0:2 Slokas stadionā piekāpās "Sabah" no Azerbaidžānas, "Riga FC" izbraukumā ar 1:2 atzina Ungārijas "Kecskemét" pārākumu, bet Latvijas kausa īpašniece FK "Auda" savā laukumā cīnījās 1:1 ar Trnavas "Spartak" no Slovākijas, kas kopš spēles 35. minūtes atradās mazākumā.

Atbildes spēlēs ceturtdien sevi vislabāk parādīja "Riga FC", parūpējoties par aizraujošu futbola vakaru "Skonto" stadionā. Lai arī jau astotajā minūtē mājinieki nonāca mazākumā, 62. minūtē Glodī Ngondā un dramatiski Gotjē Mankendā kompensācijas laika piektajā minūtē panāca papildlaiku. Nospiedošais rīdzinieku pārsvars augļus nesa tā kompensācijas laikā, kad bumba ceļu vārtos atrada pēc Elbašīra Ngoma soda sitiena – 3:1 un 4:3 divu spēļu summā.

“Riga FC” trešajā kārtā mērosies spēkiem ar FC "Twente" no Nīderlandes.

Tikmēr RFS savā atbildes spēlē Azerbaidžānā pat par spīti palikšanai mazākumā jau pirmajā puslaikā turpinājumā spēja parūpēties par intrigu, kad 67. minūtē vārtus guva Jānis Ikaunieks. Pēc desmit minūtēm mājinieki gan atspēlējās, bet kompensācijas laikā guva arī otros vārtus, panākot 4:1 pārsvaru divu maču summā.

Laukuma saimnieku pārākumu ceturtdien atzina arī FK "Auda" - 1:4 un 2:5 summā. Vienīgos vārtus atbildes spēlē guva Manjumovs Ačols, 88. minūtē panākot gala rezultātu.

Trešās kvalifikācijas kārtas spēles paredzētas 10. un 17. augustā, bet jau 7. augustā komandas uzzinās savus potenciālos pretiniekus izšķirošajā "Play-off" kārtā.

Foto: “Valmiera FC”