Latvijas Futbola federācijas (LFF) delegācija 3. augustā viesojās Valmieras pilsētā, lai pārrunātu futbola infrastruktūras attīstības jautājumus.

LFF delegācija ar Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētāju Jāni Baiku izrunāja kopīgi realizējamos mērķus par futbola infrastruktūras attīstību. Kā galvenie jautājumi tika izrunāti sekojoši infrastruktūras jautājumi:

  • Piepūšamās halles izveide pie izglītības iestādes;
  • Jauna futbola laukuma izveide (60x40m) pie izglītības iestādes;
  • Apgaismojuma jautājumi Jāņa Daliņa stadionā;
  • Apgaismojuma uzlabošana pie Valmieras Olimpiskā centra. 

Valmierā futbols ar katru gadu nostiprinās arvien vairāk, tāpēc nepieciešams turpināt aktīvi attīstīt futbolu un infrastruktūru, un jau drīzumā Valmieras novada pašvaldība strādās pie minēto jautājumu detalizētākas izvērtēšanas un piemērotāko vietu izvēles.

"Valmiera ir viens no piemēriem, kā soli pa solim attīstīt sporta un futbola infrastruktūru savā novadā un pilsētā. Valmieras pienesums sportā ir nenovērtējams, tāpat Valmieras vārda nešanu ārpus novada robežām godam veic "Valmiera FC" klubs. Liels prieks sadarboties ar tik aktīvu pašvaldību, kurai patiesi rūp Latvijas sporta izaugsme. Liels paldies Jānis Baikam un viņa komandai personīgi," pauda LFF prezidents Vadims Ļašenko. 

Vizītes laikā no LFF piedalījās tās prezidents Vadims Ļašenko, viceprezidents Sergejs Kovaļovs, LFF Vidzemes reģiona vadītājs Andis Rozītis, LFF Infrastruktūras un saimniecības nodaļas vadītājs Haralds Gudermanis, futbola infrastruktūras speciālists Sergejs Glaskovs, kā arī no Valmieras novada puses tās pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks, Kultūras, sporta un tūrisma pārvaldes sporta projektu vadītājs Rihards Zalte un Valmieras Olimpiskā centra valdes priekšsēdētājs Artis Jansons.