Otrdien, 1. augustā, Kuldīgas novadā notika svarīga tikšanās, kurā piedalījās Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inese Astaševska, Kuldīgas novada sporta skolas direktors Agris Kimbors, Kuldīgas telpu futbola komandas "Nikers" vadītājs Zigmunds Dvarons, Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Vadims Ļašenko un viceprezidents Sergejs Kovaļovs.

Sadarbības nolūkā tika apspriesta futbola attīstība Kuldīgas novadā. Pašlaik daudzi jaunie talanti no Kuldīgas novada dodas to spēlēt uz Liepājas Futbola skolu, tāpēc viens no mērķiem ir radīt vides apstākļus un sakārtot vidi, lai sportistiem būtu iespēja pilnvērtīgi spēlēt futbolu tepat Kuldīgas novadā.

LFF prezidents Vadims Ļašenko, apskatot A. Grundmaņa stadionu Kuldīgā, skaidroja, ka ir iespējams uzstādīt laukuma laistīšanas sistēmu ar pašvaldības līdzfinansējumu un piedalīties projektos, kas piedāvā atbalstu inventāra iegādei.

"Kuldīgā futbols ir ar senām tradīcijām, gadu gaitā sniedzot izaugsmes starta iespējas gan vēlākajiem Latvijas nacionālās izlases līderiem, gan vadošajiem futbola tiesnešiem. Pēdējos gados īpašu vietu novada sporta sirdī ir iemantojis telpu futbols, kas var lepoties ar kupli apmeklētām un skaļi atbalstītām virslīgas čempionāta spēlēm. Sperot soļus infrastruktūras uzlabošanā, Kuldīgai ir visas iespējas radīt pilnvērtīgu vidi jauno futbolistu kvalitatīvai sagatavošanai savā novadā. Ļoti priecājamies par novada vadības ieinteresētību pieejamo iespēju izmantošanā un par šeit futbolam izrādīto mīlestību," pauž Vadims Ļašenko.

Inese Astaševska pauda prieku par šādu iespēju sadarboties ar Futbola federāciju, vienlaikus atzīstot, ka jau iepriekš notikušas tikšanās ar Kuldīgas sporta skolas vadību un futbola kluba pārstāvjiem, lai apspriestu A. Grundmaņa stadiona rekonstrukcijas plānus. "Telpu futbols Kuldīgā ir ļoti iecienīts sporta veids gan sportistiem, gan skatītājiem, bet vēlamies sakārtot arī stadionu, lai sportisti var kvalitatīvi trenēties. Ļoti priecājamies par šo tikšanos ar Futbola federācijas pārstāvjiem," sacīja Inese Astaševska.

Šādi Kuldīgas novads centīsies uzlabot futbola apstākļus savā novadā un dot jaunajiem spēlētājiem labākas iespējas attīstīt savu talantu, vienlaikus nostiprinot savu vietu futbola kartē Latvijā.

Informācija tapusi sadarbībā ar Kuldīgas novada pašvaldību.