Aktuālo notikumu apskats "Optibet" Nākotnes līgā, "Altero.lv LIIGA" turnīrā un "Dali Dali" 3. līgā.

"OPTIBET" NĀKOTNES LĪGA:

Turnīrs tikko kā sasniedzis savu ekvatoru un noslēdzis pirmo apli, pēc kura kopvērtējuma augšgalā ir vērojama ļoti saspringta situācija. Pateicoties teicamiem rezultātiem nesenākajās kārtās, viena punkta atstatumā atrodas "Riga FC" dublieri, Skanstes SK un Grobiņas SC/LFS komandas. Rīdzinieki ir uzvarējuši sešās spēlēs pēc kārtas, bet vienīgo pirmā apļa zaudējumu piedzīvoja 29. aprīlī pret Grobiņas komandu (0:1). Skanstes zirgu kabatās ir piecu nezaudētu spēļu sērija, kas sākās pēc zaudējuma "Riga FC-2" (0:2) un sākās ar panākumu pār Grobiņas futbolistiem (2:1). Kurzemnieki pēc šī zaudējuma uzvarējuši nākamajās četrās spēlēs pēc kārtas.

Pašreizējā situācija turnīra tabulā liecina, ka tieši Skanstes un Grobiņas komandas sezonas turpinājumā būs galvenās pretendentes uz vietu virslīgā. To tuvākā sekotāja ir JDFS "Alberts" komanda, kas atrodas astoņu punktu atstatumā. Oranžā tērptie nepārspēti ir piecās spēlēs pēc kārtas, bet iekrāto punktu skaitu ar viņiem dala RFS dublieri, kuri nesenākajos piecos mačos ir piedzīvojuši trīs zaudējumus. Formas kritums ir piemeklējis arī "Leevon Saldus" komandu, kas nesenākajās piecās spēlēs uzvarējusi tikai vienreiz, un tā rezultātā attiecībā pret "RFS-2" pašlaik ir izveidojies piecu punktu deficīts.

Sezonu ar sešiem sausiem zaudējumiem sāka FK "Beitar" komanda, tomēr nākamajos septiņos mačos tā iekrājusi piecas uzvaras un divus neizšķirtus, kas pašlaik ļauj ieņemt septīto vietu punktu priekšā smilteniešiem. Tikmēr tabulas otrā galā pa četriem punktiem ir FK "Dinamo Rīga" un "Rēzekne" komandām, kuras no priekšā esošās AFA "Olaine" vienības atpaliek par septiņiem punktiem.

"Optibet" Nākotnes līgas pirmās vietas ieguvēja iegūs tiesības pārcelties uz "Optibet" Virslīgas čempionātu, bet otrās vietas ieguvēja aizvadīs pārspēles ar Virslīgas devīto labāko komandu. Vienības, kas "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā ieņems 13. un 14. vietu, zaudēs tiesības piedalīties 2024. gada "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā un savu vietu dos labākajām 2. līgas pārstāvēm. Komanda, kas 2023. gada čempionātā ieņems 12. vietu, divās pārspēlēs tiksies ar 2. līgas komandu, kas 2023. gada čempionātu noslēgs trešajā vietā.

Alekss Regža no FK "Beitar", Emīls Evelons no JDFS "Alberts" un Markuss Ivulāns no Skanstes SK ar astoņiem gūtiem vārtiem ir čempionāta rezultatīvākie futbolisti.

"Optibet" Nākotnes līgas notikumiem var sekot turnīra Facebook un Instagram kontos.

"ALTERO.LV LIIGA":

Čempionāta pirmajā posmā komandas savas zonas ietvaros aizvada divu apļu turnīru, un līdz tā noslēgumam atlikušas divas kārtas. Sacensību turpinājumā katras zonas pirmo četru vietu ieguvēji satiksies A grupā, ņemot līdzi tikai savstarpējo spēļu rezultātus un aizvadot divu apļu turnīru pret komandām no otras zonas. Savukārt katras zonas 5.-8. vietu ieņēmušās komandas otrajā posmā veidos B grupu, kurā cīnīsies par palikšanu līgā.

Rietumu zonā vietu pirmajā četriniekā jau ir garantējušas trīs komandas – Mārupes SC, FS "Jelgava" dublieri un FK PPK/"Betsafe". Mārupieši pašlaik bauda piecu uzvaru sēriju, kurā iekrāta vārtu starpība 23:1, savukārt jelgavnieki nupat pārtraukuši septiņu panākumu sēriju, kas sākās pēc zaudējuma mārupiešiem un noslēdzās ar piekāpšanos tam pašam pretiniekam.

Uz ceturto ceļazīmi cīņai par paaugstinājumu pretendē JDFS "Alberts" dublieri, kuri piedzīvojuši divus zaudējumus pēc kārtas, un FK "Aliance", kas nesenākajos četros mačos ticis tikai pie viena punkta. Albertiešiem par labu pašlaik spēlē trīs punktu handikaps un šķietami pateicīgāki pretinieki pēdējās divās kārtas, kamēr FK "Aliance" futbolistiem gaidāmi mājas mači pret mārupiešiem un jelgavniekiem.

Arī Austrumu zonā trīs ceļazīmes uz vadošo grupu jau ir iecementētas FK "Kalupe", Augšdaugavas NSS un "Ogre United" komandām. Kalupes vienība līdz šim vienīgo reizi laukumu kā zaudētāja atstājusi 17. jūnijā Limbažos (2:3) un pašlaik par sešiem punktiem apsteidz Augšdaugavas NSS, kas pēc neveiksmīgā maija un jūnija sākuma posma (viens punkts četrās spēlēs) iekrājusi piecu uzvaru sēriju. Vēl par punktu atpaliek Ogres futbolisti, ar kuriem gaidāma nākamā tikšanās posma priekšpēdējā kārtā.

Uz ceturto vietu matemātiski pretendē visas piecas atlikušās komandas, tomēr labākās izredzes pašlaik ir FK "Staiceles Bebri", FC "Gauja" un Jēkabpils SC vienībām, kuras savā starpā šķir viens punkts. Vēl par trim atpaliek FK "Salaspils", kas pēdējā laikā krietni uzlabojis savu sniegumu, bet vēl par punktu – FK "Limbaži".

Čempionāta rezultatīvāko spēlētāju saraksta līderi ar 13 gūtiem vārtiem ir Kristiāns Korsaks no Mārupes SC un Ričards Raščevskis no FK "Kalupe".

"DALI DALI" 3. LĪGA:

Centra zonā sācies otrais aplis, kuru pārliecinoši turpina JFK "Daugava"/Salaspils FS – 13 spēles bez zaudējumiem. Ar divām spēlēm rezervē seko FK "Union", kura rindās spēlēs turnīrā šī brīža rezultatīvākais spēlētājs Mārtiņš Ēriks Veckāgans (14 vārti). Turpat līdzās atrodas arī AFA "Olaine" un FK "Beitar" dublieri, kas pašlaik veido galveno pretendentu loku uz pirmajām divām vietām.

Rietumu zonā noslēgumam tuvojas pirmais posms, pēc kura komandas dalīsies divās grupās. Vislabāk līdz šim veicies FK "Iecava" un JFC "Jelgava" komandām, kuru savstarpējā tikšanās reizē pārāki ar 4:2 bija jelgavnieki. Tālāk kopvērtējumā trešo līdz devīto vietu šķir tikai četri punkti, tāpēc pēdējos mačos iespējami dažādi pavērsieni. Ar deviņiem precīziem raidījumiem rezultatīvākie zonā pašlaik ir Andrejs Jēgers no FK "Iecava" un Kristens Knope no FK "Dobele Allegro".

Ziemeļu zona ir sadalīta Austrumu un Rietumu grupās, kur pēc divu apļu spēlēm katras grupas trīs labākās komandas otrajā posmā spēkosies par vietām finālturnīrā, tiekoties divos apļos ar otras grupas pārstāvēm, bet pārējās dalībnieces identiskā formātā sadalīs zonas Cerību kausu. Austrumu grupā pašlaik ir piecas līdzvērtīgas pretendentes uz labāko trijnieku ar FC "Madona"/BJSS un FK "Valka" to priekšgalā, savukārt Rietumu grupā ir vērojama SK "Super Nova" dublieru un FK "Sigulda" dominance. Pirmie 11 mačos ir nepārspēti un guvuši 64 vārtus, bet otrie savu vienīgo zaudējumu piedzīvojuši tieši pret SK "Super Nova-2" (0:3). Matīsam Bieziņam no Siguldas komandas pašlaik ir 19 gūti vārti.

Austrumu zonas turnīrā, kas arī notiek divos posmos, pašlaik vienādu punktu skaitu dala BFC "Daugavpils" dublieri, FK "Līvāni" un FK "Krāslava", no kuriem pirmajiem diviem posmā vēl atlicis pa vienam mačam. Tiesa, vairākām netālu esošām komandām vēl posmā jāaizvada pat divas spēles, līdz ar to izšķirošie posma notikumi ir vēl tikai priekšā. Šeit rezultatīvākais ar pieciem vārtiem ir Pāvels Liholetovs no Krāslavas vienības.

Finālturnīrs, kuram kvalificēsies katras zonas divas spēcīgākās komandas, notiks pēc Play-off principa (divas ceturtdaļfināla spēles, divas pusfināla spēles un spēles par vietām). Pirmo trīs vietu ieguvējas nopelnīs tiesības 2024. gadā sacensties "Altero.lv LIIGA" čempionātā.

Atgādinām, ka skaitliski kuplākajai futbola līgai Latvijā gan spēlētāju, gan komandu skaita ziņā ir sava mājaslapa.