Šonedēļ Gulbenē viesojās Latvijas Futbola federācijas prezidents Vadims Ļašenko, lai kopā ar Gulbenes novada domes priekšsēdētāju Andi Caunīti, Gulbenes novada Bērnu un jaunatnes sporta skolas direktoru Arni Šķēlu un Gulbenes novada Sporta pārvaldes vadītāju Lauri Krēmeru apskatītu un novērtētu gan LFF dāvināto mākslīgā seguma laukumu, gan pārrunātu futbola attīstības iespējas Gulbenes novadā.

"Futbola infrastruktūras attīstīšana ir viens no manas komandas pamatmērķiem. Turklāt ir svarīgi, ka uzlabojam futbola spēlēšanas iespējas ne tikai tajos ģeogrāfiskos punktos, kuros ir spēcīgas futbola tradīcijas un liela laukumu noslodze, bet arī vietās, kur futbols jau ir populārs, bet ar vēl neizmantotu potenciālu. Gulbene ir mums stratēģiski svarīgs reģiona centrs Ziemeļaustrumu reģionā, tāpēc esam gandarīti, ka varējām uzlabot futbola infrastruktūru tieši šeit," pēc vizītes norādīja LFF prezidents V. Ļašenko.

"Augstu novērtējam federācijas atbalstu sporta infrastruktūras sakārtošanā mūsu novadā. Sabiedrībā varam ilgi diskutēt, kurš sporta veids ir sporta karalis. Taču redzot, ar kādu degsmi jaunieši dodas sporta laukumā, saku, ka tas ir futbols," saka A. Caunītis.

Šobrīd Gulbenes novada Bērnu un jaunatnes sporta skolas futbola izglītības programmā darbojas vairāk nekā simt bērnu.