Par Latvijas kausa ieguvējiem pludmales futbolā 15. un 16.jūlijā, pludmales futbola cienītājiem pazīstamajā un ierastajā Majoru pludmalē Jūrmalā, kļuvusi "Riga BSC" vienība, kas finālā ar rezultātu 6:1 pārspēja "BFS Atlas"/Ropaži SC, savukārt trešo vietu ieguva "New Project".

Pirmajā spēļu dienā komandas aizvadīja viena apļa turnīru ar saīsinātu spēles laiku, bet otrajā dienā – izslēgšanas spēles.

Jau priekšsacīkstēs savu favorītu statusu apliecināja "Riga BSC", kas ar četrām uzvarām un diviem neizšķirtiem pārliecinoši izcīnīja pirmo vietu, tādējādi garantējot sev vietu pusfinālā.

Otro vietu nedaudz negaidīti ieguva Pāvilostas vienība, bet tikai sesto – vēlākie finālisti "BFS Atlas"/Ropaži SC.

Kausa izcīņas otrā diena sākās ar ceturtdaļfināla kārtu, kurā pirmās dienas nosacīti vājākā komanda "Rava Pluss" no tālākām cīņām "izsita" Pāvilostu (3:2), "BFS Atlas"/Ropaži SC pārliecinoši (6:0) pārspēja "PFD", kā arī "New Project" ar 7:1 pieveica "Beerhouse No1".

Pusfinālos "Riga BSC" ar 4:0 pārspēja "New Project", bet "BFS Atlas"/Ropaži SC ar minimālu pārsvaru (2:1) tomēr guva virsroku pār "Rava Pluss".

Spēlē par trešo vietu "New Project", pa diviem vārtiem gūstot Sergejam Oleškovam un Aleksejam Lavrenovam, ar 6:3 pieveica "Rava Pluss".

Visbeidzot, lielajā finālā intriga diemžēl izpalika. Galvenie favorīti "Riga BSC" jau līdz septītajai minūtei ieguva komfortablu trīs vārtu pārsvaru, beigu galā svinot uzvaru ar rezultātu 6:1. Četri vārti bulgāru leģionāra Filipa Filipova rēķinā, kurš kopā ar komandas biedru Vladu Rimku dalīja sacensību rezultatīvākā spēlētāja godu – abi pretinieku vārtsargus pārspēja kopskaitā astoņas reizes.

Visu trīs godalgoto vietu ieguvējas tika sveiktas ar vērtīgām balvām no sacensību atbalstītājiem "Sportland" un "Beerhouse No1", bet pilnīgi visus dalībniekus ar balvām un dāvanām lutināja "Splat", "Mežpils bezalkoholiskais", "Stelpes minerālūdens" un saldējums "Eskimos".

INDIVIDUĀLO BALVU IEGUVĒJI:

  • labākais vārtsargs – Igors Labuts ("Riga BSC"),
  • rezultatīvākais spēlētājs – Vlads Rimkus ("Riga BSC"),
  • vērtīgākais spēlētājs (MVP) – Vlads Rimkus ("Riga BSC"),
  • labākais treneris – Mihails Busels ("BFS Atlas"/Ropaži SC),
  • skatītāju simpātija – Aleksejs Lavrenovs ("New Project").

Laureātus sveica Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Vadims Ļašenko.

Pērn par Latvijas kausa ieguvējiem sešu komandu konkurencē kļuva "BFS Atlas"/Ropaži SC pludmales futbolisti, kuri finālā itin pārliecinoši (10:2) pārspēja Klaipēdas Universiteti.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija