Ceturtdien UEFA Eiropas Konferences līgas kvalifikācijas pirmo kārtu sekmīgi pārvarēja divi Latvijas klubi: RFS un "Riga FC". Pirmais savu skatītāju priekšā Slokas stadionā ar 4:1 apspēlēja "Macedonia", divu spēļu summā triumfējot ar 5-1. Savukārt "Riga FC" izbraukumā ar 0:1 piekāpās Islandes "Vikingur". Divu spēļu summā 2-1 Latvijas kluba labā.

Abi vadošie Rīgas klubi pamatus iekļūšanai nākamajā kārtā ielika jau pirms nedēļas, kad RFS viesos svinēja uzvaru ar 1:0, bet "Riga FC" mājās guva panākumu ar 2:0. Atbildes spēlēs ceturtdien bija tikai, kā saka, "jāpārkāpj pāri astei".

Turnīra kvalifikācijas otrās kārtas izlozē tapa zināms, ka "Riga FC" nākamais pretinieks būs Ungārijas pārstāvji "Kecskemét", bet RFS - pret "Sabah" no Azerbaidžānas. Otrās kārtas spēles notiks 27. jūlijā un 3. augustā.

No otrās kārtas turnīrā iesaistīsies Latvijas kausa ieguvēji FK "Auda", kuriem pretiniekos ticis Trnavas "Spartak" no Slovākijas. Tāpat šajā turnīra stadijā piedalīsies arī Latvijas čempionvienība "Valmiera FC", kas trešdien izstājās no UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas, divu spēļu summā atzīstot Ļubļanas "Olimpija" pārākumu.

UEFA Eiropas Konferences līgā grupu turnīrs atrodas trīs kvalifikācijas kārtu un "Play-off" posma attālumā. Pagājušajā gadā notika turnīra pirmā izspēle, un RFS iekļuva grupu stadijā.

Foto: Sanita Ieva Sparāne, RFS