Latvijas Nacionālā sieviešu futbola izlase pirmdien aizvadīja otro pārbaudes maču četrās dienās ar Azerbaidžānu. LNK Sporta parkā Rīgā mūsu valstsvienība arī šoreiz cīnījās neizšķirti 1:1.

Salīdzinājumā ar abu komandu iepriekšējo tikšanās reizi piektdien, šoreiz Romāns Kvačovs Latvijas izlases sākumsastāvā veica divas izmaiņas. Emīlijas Sofijas Druviņas vietā maču sāka Diāna Suvitra, bet Selgas Penelopes Vitmores vietā ar pirmajām minūtēm spēlēja Sofija Garanča.

Līdzīgi kā piektdienas spēlē, arī šoreiz Latvijas izlase veidoja vairāk bīstamu uzbrukumu. Jau pašā spēles ievadā Olga Ševcova sita bumbu par pretinieču vārtu konstrukciju, vairākas labas sitienu iespējas bija arī citām mūsu uzbrukuma bloka spēlētājām: Anastasijai Poļuhovičai "norāvās" sitiens no vārtu priekšas, Diānas Suvitras sisto bumbu īsi pirms vārtu līnijas ar galvu atvairīja aizsardze, Karlīnas Miksones sitieni lidoja secen vārtiem.

Tomēr arī šoreiz, nedaudz pretēji spēles loģikai, pirmos vārtus guva azerbaidžānietes. Sevinja Džafarzade pirmā piesteidzās pie atlēkušās bumbas un pārspēja Latvijas vārtsardzi Eniju Annu Vaivodi. Puslaiku pārtraukumā ejot, rezultāta tablo vēstīja 1:0 vieskomandas labā.

Neilgi pēc pārtraukuma Latvijas izlase atjaunoja līdzsvaru rezultātā. Pēc stūra sitiena Karlīna Miksone leca visaugstāk pretinieču soda laukumā un ar galvu meistarīgi pārvirzīja bumbu vārtu tālajā stūrī - 1:1.

Pēc neizšķirta panākšanas spēles ritējums izlīdzinājās, un abas komandas veidoja vienlīdz bīstamus uzbrukumus, taču rezultāts vairs nemainījās.

FOTO GALERIJA

Pasaules rangā Azerbaidžāna pašlaik atrodas 79. vietā, bet Latvija ieņem 119. pozīciju.

Ar šīm spēlēm Latvijas izlase gatavosies jaunajam UEFA Nāciju līgas turnīram C līgā, kas mūsu komandai sāksies septembra izskaņā ar mājas spēli pret Maltu un izbraukumu Andorā. Vēl pretiniekos šajā grupā būs Moldova.