Nedēļas nogalē tika aizvadītas "Atbildīgas spēles" Latvijas kausa izcīņas astotdaļfināla spēles.

Sestdien turnīra ceturtdaļfinālu pirmoreiz savā vēsturē sasniedza JDFS "Alberts" un FK "Beitar" komandas, kas abas ikdienā spēlē "Optibet" Nākotnes līgas (ONL) čempionātā. Tām abām viesos pretiniekos bija "Altero.lv LIIGA" pārstāvji – attiecīgi Jēkabpils SC un Mārupes SC. JDFS "Alberts" rindās šajā mačā izcēlās seši dažādi spēlētāji un tika svinēta 6:0 uzvara, lai arī pēc pirmā puslaika viesiem bija tikai vienu vārtu pārsvars. Savukārt FK "Beitar" 1:0 panākumā vienīgos vārtus 53. minūtē guva Daniils Hvoiņickis, kam pāris minūtes vēlāk sekoja nerealizēts laukuma saimnieku 11 metru soda sitiens.

Sarežģītā cīņā pie uzvaras tika virslīgas pārstāve FK "Tukums 2000"/"Telms", kas ar 3:1 izbraukumā pārspēja citu ONL pārstāvi AFA "Olaine". Pirmajā puslaikā precīziem sitieniem apmainījās Raivis Ķiršs un Kārlis Rūja, bet 62. minūtē tukumniekus atkal vadībā izvirzīja Arturs Krancmanis. Mača izskaņā mājinieki izmisīgi centās atspēlēties, taču vienu no pretuzbrukumiem gūtos vārtos pārvēta Rodrigo Gaučis. Tukuma klubs tālāk par ceturtdaļfinālu Latvijas kausā nekad nav ticis.

Tāpat sestdien virslīgas klubu duelī 2020. un 2021. gada pusfinālisti "Valmiera FC" savu skatītāju priekšā ar 2:0 uzvarēja SK "Super Nova Salaspils" komandu, abus vārtus gūstot pirmajā puslaikā.

Svētdienas spēles ievadīja līdzjutēju gaidītā FK "PPK"/"Betsafe" tikšanās ar virslīgas līderiem "Riga FC", kas vairāk nekā 1200 līdzjutēju klātbūtnē "Skonto" stadionā noslēdzās ar favorītu uzvaru – 5:0. Savukārt pēc tam krietni papūlēties nācās pašreizējiem trofejas īpašniekiem FK "Auda", kas izbraukumā pamatlaikā cīnījās neizšķirti 1:1 ar BFC "Daugavpils", bet papildlaikā tomēr parūpējās par uzvaru – 4:1.

Latvijas kausa 2019. un 2021. gada ieguvēji, kā arī pērnie finālisti RFS pretinieku laukumā ar 3:0 uzvarēja FS "Jelgava" komandu, bet emocionālā, asā un aizraujošā cīņā FK "Liepāja" prata pēcspēles sitienos Rīgā pārspēt FS "Metta". Pēc diviem Roberta Meļķa precīziem sitieniem pirmā puslaika beigās liepājnieki vadībā ar 2:1 atradās līdz pat spēles izskaņai, kad neilgi pēc nonākšanas vairākumā neizšķirtu mājiniekiem panāca Bruno Melnis. Nervus kutinošā spēles turpinājumā uzvarētājs izšķīrās pendelēs, kur viesi bija pārāki ar 4:3.  

Ceturtdaļfināla pāru izloze paredzēta 18. jūlijā plkst. 14:00 ar tiešraidi LFF sociālo tīklu kontos.

Šīs sezonas turnīra fināls paredzēts 25. oktobrī.

Latvijas kausa izcīņas vēsturē kopš 1936. gada pie prestižās trofejas tikušas 39 dažādas klubu komandas, bet kopš valsts neatkarības atgūšanas kausu virs galvas cēlušas 13 dažādas vienības. Pērn pirmoreiz vēsturē Latvijas kausu izcīnīja FK "Auda".

Plašāk par godīgu un atbildīgu spēli gan laukumā, gan ārpus tā uzzini interneta platformā www.speleatbildigi.lv.