Latvijas nacionālā sieviešu izlase piektdien Jāņa Skredeļa stadionā pārbaudes spēlē cīnījās neizšķirti 1:1 (1:1) ar Azerbaidžānu. Pirmdien komandas tiksies atkārtoti.

Jau pirmajās spēlēs minūtēs pretinieču vārtus no distances apdraudēja gan Karlīna Miksone, gan Olga Ševcova, bet Enija Anna Vaivode pirmoreiz spēlē iesaistījās 18. minūtē. Puslaika vidū vēlreiz no tālienes bīstami vārtus apdraudēja Anna Kristīne Gornela, uz ko pretinieces atbildēja ar bīstamu izgājienu un raidījumu garām vārtiem.

Rezultāts tika atklāts 32. minūtē, kad pēc ielaušanās soda laukumā Azerbaidžānas futbolistes vispirms lika savu meistarību demonstrēt Vaivodei, pēc tam atgūto bumbu raidīja pret pārliktni, bet vēl pēc brīža uz vārtu līnijas savu komandu neizdevās glābt Annai Flaksei. Latvijas izlase turpināja būt uzbrukumā bīstama un savu panāca 44. minūtē, kad pēc Ševcovas piespēles pie bumbas soda laukumā tika Miksone, gūstot savus pirmos vārtus valstsvienībā kopš 2019. gada.

Otro puslaiku Latvijas izlase sāka ar izmaiņām uzbrucēju rindās, Emīliju Sofiju Druviņu nomainot Diānai Suvitrai, turklāt jau pirmajā uzbrukumā tuvu gūtiem vārtiem bija Ševcova. Lai arī spēle no abām komandām ritēja piesardzīgi, labi tajā iekļāvās Suvitra, kura 57. minūtē bīstami apdraudēja sāncenšu vārtus. Nedaudz vēlāk laimi no distances izmēģināja arī Viktorija Zaičikova.

Mača 62. minūtē Selgu Penelopi Vitmori nomainīja Sofija Garanča, bet Miksone pēc mirkļa ar galvu raidīja bumbu nedaudz garām vārtiem. Turpinājumā izgājienā lieliska iespēja pavērās Anastasijai Poļuhovičai, tomēr viņa līdz sitienam pa vārtiem netika, kamēr pēc Zaičikovas individuālā reida bumba apstājās Azerbaidžānas izlases vārtsardzes rokās.

Spēles 79. minūtē Latvijas komandai bija jāiztur pamatīga pretinieču ofensīva, kuras gaitā mājinieces glāba arī vārtu stabs, bet minūti vēlāk savu komandu skaistā lēcienā pēc Miksones sitiena glāba vārtsardze Ajtaja Šarifova. Vēl pēc minūtes veiksme jau bija Latvijas vienības pusē, kad bumba lidoja gar pašiem mājinieču vārtiem. Pamatlaika pēdējā minūtē valstsvienībā debitēja Amēlija Lipšāne.

Abas komandas atkārtoti tiksies 17. jūlijā plkst. 18:00 "LNK Sporta parkā". Ieeja bez maksas.

Pasaules rangā Azerbaidžāna pašlaik atrodas 79. vietā, bet Latvija ieņem 119. pozīciju.

Ar šīm spēlēm Latvijas izlase gatavosies jaunajam UEFA Nāciju līgas turnīram C līgā, kas mūsu komandai sāksies septembra izskaņā ar mājas spēli pret Maltu un izbraukumu Andorā. Vēl pretiniekos šajā grupā būs Moldova.