Latvijas čempionvienība telpu futbolā "Riga FC" jaunās sezonas Čempionu līgas turnīra priekšsacīkšu kārtas sacensības uzņems savā laukumā. Trešdien notikušajā izlozē Latvijas pārstāvji uzzināja savus gaidāmos pretiniekus.

"Riga FC" spēlēs vienā apakšgrupā ar Nahčivanas "Araz" no Azerbaidžānas, "SSV Jahn Regensburg" no Vācijas un Stambulas "Şişli SK" no Turcijas.

Priekšsacīkšu kārtas turnīri risināsies no 22. līdz 27. augustam. Pamatkārtā iekļūs apakšgrupu pirmo vietu ieguvēji un labākā no otro pozīciju ieguvējām.

Šīs apakšgrupas uzvarētāja pamatkārtā spēkosies ar "SK Plzeň" no Čehijas, Gentoftes "JB Futsal" no Dānijas un vēl vienu priekšsacīkstes pārvarējušo komandu.

Pamatkārtas sacensības sekos oktobra beigās, bet Elites kārtā novembrī un decembrī tiks noskaidrotas četras finālturnīra dalībnieces.

Pagājušās sezonas "Optibet" telpu futbola Virslīgas čempionāta finālsērijā "Riga FC" ar 3-1 uzvarēja "RFS Futsal" komandu. Iepriekš šis klubs startēja ar nosaukumu FC "Petrow" un pērn Čempionu līgā pirmoreiz sasniedza pamatkārtu.

Gatavojoties nākamajai "Optibet" telpu futbola Virslīgas sezonai, līdz jūlija beigām turpinās klubu licencēšanas process. Iziet licencēšanas procesu aicināti visi iepriekšējās sezonas dalībnieki, kā arī trīs 1. līgas finālturnīra dalībnieki, kas ir gatavi izskatīt iespēju piedalīties virslīgas jaunajā sezonā. Turnīru plānots paplašināt līdz desmit komandām.