Rīgā, 2023. gada 3. jūlijā

LFF Disciplinārlietu komitejas sēdes protokols Nr. DK 23/-32

Piedalās:
Komitejas locekļi: J. Tverjanoviča-Bore, J. Pavlovskis, A. Čapulis, Ē. Pļuta, R. Grīnbergs.
Komitejas sekretārs: A. Saļņikovs.

LFF DK, iepazīstoties ar 2023. gada "Optibet" Virslīgas čempionāta 20. kārtas spēļu protokoliem un delegātu ziņojumiem, vienbalsīgi nolemj:

1. Par spēlētāju un treneru diskvalifikācijām:

"Optibet" Virslīgas čempionāts:

  • Aleksejs Grjaznovs /FK "Liepāja"/ - uz 1 spēli – nepiedalās nākamajā "Optibet" Virslīgas čempionāta spēlē (Disciplinārā reglamenta pielikuma Nr.1. p.19.1.);
  • Sergejs Kožans /"Riga FC"/ - uz 1 spēli – nepiedalās nākamajā "Optibet" Virslīgas čempionāta spēlē (Disciplinārā reglamenta pielikuma Nr.1. p.12.1 a)).

2. Par sodiem:

"Optibet" Virslīgas čempionāts:

  • "Riga FC" – 140 EUR naudas sods (Disciplinārā reglamenta pielikuma Nr.1. p.6.3.10.).

3. Par ierakstiem š.g. 29. jūnija "Optibet" Virslīgas čempionāta spēles FK "Metta" - FK "Auda" protokolā un delegāta ziņojumā

LFF DK, iepazīstoties ar minētās spēles protokolu un delegāta ziņojumu, konstatēja sekojošo:

1. Minētās spēles sākuma laiks tika kavēts, jo Neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāde (NMP) neieradās stadionā Virslīgas čempionāta reglamenta p. 8.16.7. paredzētajā laikā. LFF DK vienbalsīgi nolēma pieprasīt paskaidrojumus no FK "Metta" par NMP nesavlaicīgās ierašanās iemesliem (termiņš - š.g. 4. jūlijs) un lēmumu par iespējamo sankciju piemērošanu pieņemt nākamajā LFF DK sēdē.

2. Spēles protokols un delegāta ziņojums satur ierakstus par rasistisku žestu lietošanu no FK "Metta" līdzjutēju puses FK "Auda" spēlētāja virzienā. Lēmums par lietas nodošanu izskatīšanai pēc piekritības attiecīgajā LFF juridiskajā institūcijā tiks pieņemts pēc nepieciešamās papildus informācijas un paskaidrojumu saņemšanas no iesaistītajām pusēm.