Latvijas WU-19 meiteņu izlase svētdien Rīgā kļuva par Baltijas kausa ieguvēju, noslēdzošajā mačā ar rezultātu 2:1 (2:0) uzvarot Lietuvu un turnīrā triumfējot trešo reizi pēc kārtas.

Turnīra ievadā Latvijas izlase trešdien ar 3:0 pārspēja Igauniju, bet šim mačam komandas sākumsastāvā tika veiktas četras izmaiņas.

Pēc līdzvērtīgas spēkošanās mača ievadā Latvijas izlasi 32. minūtē vadībā izvirzīja Marina Teļukeviča, kurai izdevību ar acīgu piespēli izkārtoja Nikola Preijere. Puslaika izskaņā pēc kļūdas aizsardzībā sava komanda bija jāglābj Elzai Renātei Strazdiņai, bet otrā laukuma galā vēl vienu vārtu guvumu gandrīz izkārtoja Preijere. Vēl pēc mirkļa viņai pašai tomēr izdevās pārsvaru dubultot, kad pēc lieliska Amēlijas Lipšānes caurgājiena viņa pirmā tika pie vārtsardzes atvairītās bumbas.

Otrajā puslaikā Latvijas izlase pārliecinoši kontrolēja laukumā notiekošo un radīja labākas vārtu gūšanas iespējas. Vienā no tām laukumā uz maiņu nākusī Emija Emīlija Saule satricināja pretinieču vārtu stabu. Spēles 70. minūtē Lietuvas komandai uzspīdēja veiksme, kad bumba stiprajā vējā atrada ceļu vārtos no stūra sitiena un lika laukumā uz maiņu nākušajai Madarai Matrevicai kapitulēt.

Interesantā un azartiskā spēles izskaņā Latvijas izlase iegūtās pozīcijas pārliecinoši nosargāja.

Lietuvas izlase pirms tam savā pirmajā turnīra spēlē ar 0:1 atzina Igaunijas pārākumu.

Liene Vāciete dalībai turnīrā bija izvēlējusies spēlētājas no desmit pašmāju klubiem.

Kā ziņots, nesen Latvijas WU-19 izlase uzzināja savas pretinieces 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas B līgas pirmajā kārtā - komanda pretiniekos sev ieguva Bulgāriju un Horvātiju, kas abas iepriekšējā ciklā atstāja A līgu, kā arī Gruziju. Turnīra mājinieki tiks noteikti atsevišķi, bet spēles paredzētas kādā no pieejamajiem izlašu logiem periodā no augusta līdz decembrim.