Latvijas WU-17 meiteņu izlase svētdien ieņēma trešo vietu Rīgā notikušajā Baltijas kausa izcīņas turnīrā, noslēdzošajā spēlē cīnoties neizšķirti 1:1 (1:0) ar Lietuvu.

Pēc turnīra pirmās spēles, kurā Latvijas izlase ar 1:2 piekāpās Igaunijai, komandas sākumsastāvā tika veiktas četras izmaiņas.

Latvijas izlasei 16. minūtē vadībā izvirzīja komandas kapteine Annija Gabriela Andersone, izmantojot pretinieču kļūdu sava soda laukuma tuvumā. Spēles turpinājums ritēja ar Latvijas izlases pārsvaru, kas deva vairākas lieliskas vārtu gūšanas iespējas. Īpaši aktīva šajā ziņā bija Uma Upīte, tomēr par spīti brīžiem nospiedošam laukuma saimnieču pārsvaram 73. minūtē rezultāts kļuva neizšķirts, lietuvietēm izmantojot neveiksmīgu epizodi aizsardzībā.

Jau uzreiz Latvijas izlase varēja atgūt vadību, kad vispirms Katrīna Garanča satricināja vārtu pārliktni, bet Valērijai Frolovai neizdevās atlēkušo bumbu ieraidīt vārtos. Pēdējās minūtēs abas komandas aizrautīgi meklēja uzvaras vārtus, kas tā arī netika gūti. Tādējādi augstāku vietu kopvērtējumā ieņēma lietuvietes, jo viņas turnīrā bija guvušas par vieniem vārtiem vairāk.

Par Baltijas kausa čempioni šogad kļuva Igaunija, kas panākumam pār Latviju pievienoja arī uzvaru pret lietuvietēm ar 3:2.

Rihards Gorkšs sastāvā bija pulcējis futbolistes no astoņiem pašmāju klubiem.

Šī vecuma Latvijas izlase Baltijas kausa izcīņā bija uzvarējusi iepriekšējās divas reizes pēc kārtas.

Kā ziņots, nesen Latvijas WU-17 izlase uzzināja savas pretinieces 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas B līgas pirmajā kārtā - komanda spēkosies ar Serbiju, kas iepriekš zaudēja vietu A līgā, Izraēlu un Andoru. Turnīra mājinieki tiks noteikti atsevišķi, bet spēles paredzētas kādā no pieejamajiem izlašu logiem periodā no augusta līdz decembrim.