Baltijas kausa izcīņas otrās kārtas mačā Latvijas U-17 jauniešu izlase piektdien Lietuvā cīnījās neizšķirti 3:3 (1:1) ar Igauniju.

Latvijas izlase pēc turnīra pirmā mača šo spēli sāka ar piecām izmaiņām sākumsastāvā.

Jau desmitajā minūtē mūsu komandai izdevās iegūt vadību, kad pēc stūra sitiena ar galvu bumbu tīklā raidīja Emīls Sprukts, bet 19. minūtē pretinieki no 11 metru soda sitiena atzīmes atjaunoja neizšķirtu. Spēles turpinājumā labākas vārtu gūšanas iespējas bija Latvijas vienībai, kas to spēja izmantot 64. minūtē, kad uz maiņu laukumā nākušā Ādama Dreimaņa nopelnīto 11 metru soda sitienu realizēja komandas kapteinis Rūdolfs Kļavinskis.

Savus otros vārtus mača 70. minūtē guva Sprukts, noslēdzot partnera centrējumu, bet pāris minūtes vēlāk pēc veiksmīga caurgājiena Igaunijas komandas vienus vārtus atspēlēja. Pēc šī pavērsiena Latvijas izlasei nācās daudz aizstāvēties, kas 87. minūtē noveda pie vēl viena 11 metru soda sitiena, rezultātam kļūstot neizšķirtam.

Pirms tam turnīra pirmajā kārtā trešdien Latvijas jaunieši ar 1:4 zaudēja Somijai, bet Igaunija ar 4:2 pārspēja Lietuvu. Noslēdzošais mačs mūsu komandai svētdien paredzēts pret lietuviešiem.

Jurģa Pučinska vadībā komandā pulcēti spēlētāji no 11 pašmāju klubiem un Nīderlandes.

Šī vecuma Latvijas izlase Baltijas kausu ieguvusi pēdējās trīs reizes pēc kārtas.

Septembra un oktobra mijā 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā Latvijas jaunieši Moldovā tiksies ar mājiniekiem, Zviedriju un Poliju.

Foto: LFF.lt