Latvijas WU-19 meiteņu izlase pirmajā Baltijas kausa izcīņas spēlē Rīgā trešdien pārliecinoši ar 3:0 (2:0) uzvarēja Igauniju.

Rezultātu spēles 16. minūtē izdevās atklāt Santai Sanijai Vuškānei, kura izmantoja lielisku partneres tālo piespēli un realizēja izgājienu pret sāncenšu vārtsardzi. Savukārt puslaika izskaņā pēc meistarīga uzbrukuma centrējumu ar precīzu sitienu noslēdza Alīna Ansone.

Otrā puslaika ievadā pēc nesaprašanās aizsardzībā savu komandu izgājienā glāba Latvijas izlases vārtsardze Elza Renāte Strazdiņa, tomēr kopumā mājinieces savus aizsardzības pienākumus pildīja pārliecinoši un lielas iespējas pretiniecēm nedeva. Otrā laukuma galā trīs labas iespējas izcelties bija komandas kapteinei Amēlijai Lipšānei, bet tuvu otrajam precīzajam sitienam bija Vuškāne. Pārsvaru laukumā trešajos vārtos mājinieces pārvērta 85. minūtē, kad izcēlās laukumā uz maiņu nākusī Emija Emīlija Saule, pirmā tiekot pie bumbas vārtu priekšā.

Piektdien turnīra otrajā mačā plkst. 19.00 Rīgas Daugavgrīvas vidusskolas stadionā satiksies Lietuva un Igaunija, bet sacensību noslēgumā svētdien plkst. 19.00 Jāņa Skredeļa stadionā risināsies Latvijas un Lietuvas savstarpējā spēle.

Liene Vāciete dalībai turnīrā izvēlējusies spēlētājas no desmit pašmāju klubiem.

Šī vecuma Latvijas izlase Baltijas kausa izcīņā uzvarējusi iepriekšējās divas reizes pēc kārtas.

Kā ziņots, nesen Latvijas WU-19 izlase uzzināja savas pretinieces 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas B līgas pirmajā kārtā - komanda pretiniekos sev ieguva Bulgāriju un Horvātiju, kas abas iepriekšējā ciklā atstāja A līgu, kā arī Gruziju. Turnīra mājinieki tiks noteikti atsevišķi, bet spēles paredzētas kādā no pieejamajiem izlašu logiem periodā no augusta līdz decembrim.