Latvijas WU-17 meiteņu izlase trešdien Rīgā pirmajā Baltijas kausa izcīņas spēlē ar rezultātu 1:2 (0:1) piekāpās vienaudzēm no Igaunijas.

Spēles pirmajā puslaikā bīstamāki uzbrukumi padevās Igaunijas izlasei, lai arī pirmās bumbu pretinieču vārtos nogādāja laukuma saimnieces – vārtu guvums netika ieskaitīts. Puslaika vidū savu komandu nācās glābt Latvijas izlases vārtsardzei Kristiānai Ustiņenkovai, tomēr 26. minūtē bezspēcīga bija arī viņa – 1:0 Igaunijas labā.

Mājiniecēm atspēlēties izdevās spēles 52. minūtē, kad spēcīgi bumbu devītniekā no vārtu priekšas raidīja Rendija Baltrušaite, tomēr jau pēc pavisam neilga brīža igaunietes atgriezās vadībā, izgājienā visas apsteidzot Anželikai Jotkinai. Viņai otrie gūtie vārti mačā.

Mača turpinājumā Latvijas pārstāves uzbruka daudz un aktīvi, tomēr izveidotās iespējas neizmantoja un bija spiestas samierināties ar zaudējumu. Labākā iespēja jau kompensācijas laikā bija laukumā uz maiņu nākušajai Alisei Keitai Baltrušaitei, kura no tuvas distances raidīja bumbu vārtiem secen.

Turnīra turpinājumā piektdien plkst. 14.00 Rīgas Daugavgrīvas vidusskolas stadionā satiksies Lietuva un Igaunija, bet svētdien plkst. 14.00 Jāņa Skredeļa stadionā risināsies Latvijas un Lietuvas savstarpējā spēle.

Rihards Gorkšs sastāvā pulcējis futbolistes no astoņiem pašmāju klubiem.

Šī vecuma Latvijas izlase Baltijas kausa izcīņā uzvarējusi iepriekšējās divas reizes pēc kārtas.

Kā ziņots, nesen Latvijas WU-17 izlase uzzināja savas pretinieces 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas B līgas pirmajā kārtā - komanda spēkosies ar Serbiju, kas iepriekš zaudēja vietu A līgā, Izraēlu un Andoru. Turnīra mājinieki tiks noteikti atsevišķi, bet spēles paredzētas kādā no pieejamajiem izlašu logiem periodā no augusta līdz decembrim.