"Atbildīgas spēles" Latvijas kausa izcīņas "Play-off" posma mačos noskaidroti turnīra astotdaļfināla dalībnieki. Sešām ceļazīmes izcīnījušajām komandām pievienosies desmit "Optibet" Virslīgas klubi.

Kā vēstīts, šo sacensību posmu sasniedza septiņas "Optibet" Nākotnes līgas (ONL) komandas, četras vienības no "Altero.lv LIIGA" turnīra un viena "Dali Dali" 3. līgas pārstāve.

"Play-off" posms sākās trešdien ar divu ONL komandu tikšanos, kad JDFS "Alberts" guva ātrus vārtus un mača izskaņā parūpējās par graujošu panākumu pār "Rēzekni" ar 8:0. Pa diviem vārtiem guva četri dažādi spēlētāji.

Ceturtdien sekoja četras spēles, kurās lielāko pārsteigumu sarūpēja AFA "Olaine", viesos atspēlējot divu vārtu deficītu un pašās cīņas beigās ar 3:2 pārspējot vienu no ONL līdervienībām Grobiņas SC/LFS. Tālāk soļoja arī "Altero.lv LIIGA" pārstāves FK "PPK"/"Betsafe" un Mārupes SC, kas attiecīgi ar 2:1 uzvarēja Rīgas Futbola skolu no "Dali Dali" 3. līgas un ar 11:0 sagrāva vienu no ONL pastarītēm FK "Dinamo Rīga". Kristiāns Korsaks šajā mačā izcēlās ar četriem gūtiem vārtiem. Vēl vienā ONL komandu duelī FK "Beitar" prata gūt virsroku viesos pār FK "Smiltene"/BJSS ar 3:1, lai arī spēles gaitā pirmā nonāca zaudētājos.

Posms noslēdzās piektdien ar divu "Altero.lv LIIGA" pārstāvju dueli, kurā Aigara Liņģa trīs vārti atnesa Jēkabpils SC uzvaru pār "Ogre United" ar 3:1.

Turnīra astotdaļfināla pāru izloze tiek plānota 27. jūnijā ar tiešraidi LFF sociālo tīklu kontos.

Šīs sezonas turnīra fināls paredzēts 25. oktobrī.

Latvijas kausa izcīņas vēsturē kopš 1936. gada pie prestižās trofejas tikušas 39 dažādas klubu komandas, bet kopš valsts neatkarības atgūšanas kausu virs galvas cēlušas 13 dažādas vienības. Pērn pirmoreiz vēsturē Latvijas kausu izcīnīja FK "Auda".

Plašāk par godīgu un atbildīgu spēli gan laukumā, gan ārpus tā uzzini interneta platformā www.speleatbildigi.lv.