Apgriezienus turpina uzņemt tradicionālais Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola Turnīru asociācijas (FTA) organizētais, kā arī Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstītais "SYNOTtip" Rīgas minifutbola (8:8) čempionāts, kas risinās RTU stadionā Pārdaugavā. Šobrīd A grupas vadošajās pozīcijās izvirzījušās "New Project" un "HYDRO", kamēr B apakšgrupā patlaban līderes statusā iekārtojusies FC "Caramba Riga".

Kā vēstīts, sacensību uzvarētāji un laureāti čempionātā tiks noteikti divos posmos, no kuriem pirmajā dalībnieces sadalītas divās apakšgrupās pa deviņām katrā, aizvadot viena riņķa turnīru un tādējādi noskaidrojot deviņas spēcīgākās komandas (pa četrām no katras apakšgrupas un labākā piektā vieta), kas turpinās cīņu par medaļām otrajā posmā. Sacensību izšķirošajā etapā katra no deviņām spēcīgākajām komandām aizvadīs vienu spēli ar otras apakšgrupas komandām, ņemot līdzi pirmajā posmā savstarpējās spēlēs izcīnītos rezultātus un punktus. Savukārt pārējās komandas otrajā posmā izspēlēs no desmitās vietas līdz pēdējai, noskaidrojot Cerību kausu ieguvēju.

Turnīra A grupā aizvadīto divu kārtu ietvaros "New Project", pateicoties diviem Žana Borisenoka trāpīgajiem raidījumiem, kaldināja panākumu duelī pret FC "Jaunība" (2:1), kā arī ļoti spraigā mačā cīnījās neizšķirti pret AC "Jules Verne" (3:3). Savukārt "HYDRO" sagrāva SK "Imanta" (9:0, trīs vārtu guvumi Artjomam Rebjatnikovam), kā arī ar 3:2 uzveica "FREE". Abām apakšgrupas līderēm šobrīd ir pa desmit punktiem, savukārt tikai viena punkta atstatumā kopvērtējuma tabulā izkārtojušās trīs tuvākās konkurentes – "JUVS"/"AV100", "FREE" un "SQUAD".

Tikmēr B apakšgrupā, kā minēts, ar 12 punktiem pirmajā vietā ierindojas FC "Caramba Riga", kas piecos mačos svinējusi četras uzvaras, bet iepriekšējās divās cīņās lika kapitulēt OSK "Ostnieks" (4:2) un FC "Riga Titanz" (4:1) vienībām. Otrajā vietā patlaban ierindojas FC "Raita", kas iekrājusi desmit punktus un pēdējo cīņu gaitā ļoti pārliecinoši sagrāva ASK "Kadaga" (6:0) un jau minēto FC "Riga Titanz" (7:0). Ar deviņiem punktiem trešajā pozīcijā izkārtojusies OSK "Ostnieks".

Turnīra rezultatīvākais spēlētājs šobrīd ir septiņus vārtus guvušais iepriekš minētais A. Rebjatnikovs no "HYDRO" vienības.

Kā ziņots, visas spēles notiks pirmdienu vakaros RTU stadionā pēc iepriekš apstiprināta kalendāra laika periodā līdz 28. augustam.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija