Latvijas U-21 izlases galvenā trenera Aleksandra Basova un uzbrucēja Dario Šita komentāri pēc spēles 2025. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā pret Sanmarīno (2:0).

ALEKSANDRS BASOVS:

Lai arī rezultāts ir pozitīvs, spēle bija grūta. Pretinieks kompakti spēlēja aizsardzībā, tāpēc izšķirošs moments bija mūsu realizēja. Puslaiku pārtraukumā runājām, ka vairāk jācentrē bumba soda laukumā un vairāk jāpieslēdz malējie spēlētāji, vairāk jāsit pa vārtiem. Divi vārti uzbrukumā un nosargāti savi vārti – visi malači, trīs punkti ir iegūti.

Mēs šodien bijām labāki, taču starptautiskā pieredze ir jāturpina krāt, lai mēs pakāpeniski progresētu un kļūtu labāki. Pieredze šodien ir pats galvenais. Arī no psiholoģiskā viedokļa pirmā spēle mājās nes lielu atbildību. Rezultāts ir. Paldies par atbalstu un radīto labo atmosfēru!

DARIO ŠITS:

Gribējās vārtus gūt pēc iespējas ātrāk, jo tas uzreiz mainītu spēli. Tā arī notika, sajūta pēc gūtajiem vārtiem bija daudz vieglāka. Pirms spēles runājām, ka mums jābūt pacietīgiem, jo pretinieks ir ļoti kompakts. Pret šādu pretinieku iespējas bieži vien nerodas tādas, kādas tās ir pret spēcīgākām komandām. Zinājām, ka būs pāris iespējas, kuras ir jāizmanto. Centāmies pretinieku nogurdināt, daudz skriet.

Šī mums bija pirmā spēle visai komandai kopā, šis mums ir pats sākums. Man pašam šī spēle bija ļoti svarīga, jo pirms pusotra gada tieši pret šo pretinieku guvu traumu, ar kuru esmu ilgi mocījies. Man bija svarīgi pielikt tam stāstam punktu.